Ucraina vrea să cumpere armament în scop defensiv împotriva agresivității rusești

Postat de pe 18 noiembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba a anunțat joi intenția Ucrainei de a achiziționa armament defensiv din Occident împotriva agresivității Rusiei la frontiere.

”Agresivitatea Rusiei a crescut considerabil în aceste ultime săptămâni”, a declarat într-o conferință de presă ministrul ucrainean de Externe. Conform news.ro, Kievul a negociat cu Occidentul încheierea unor acorduri privind livrări suplimentare de armament. Kuleba a declarat că „ucrainenii alături de aliații lor americani și europeni sunt pe cale să dezvolte un complex de măsuri în vederea reținerii Rusiei”.

Săptămâna trecută au avut loc negocieri ale diplomaţiei ucrainene la Washington şi Bruxelles, care, potrivit lui Kuleba, au dat ”rezultatele necesare”. Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană și alte state occidentale şi-au exprimat recent îngrijorarea puternică față de noi mișcări de trupe rusești în jurul Ucrainei.

Situația dintre Ungaria și Rusia s-a tensionat după anexarea de către Rusia, în 2014, a Peninsulei ucrainene Crimeea. Polonia se confruntă, la rândul său, cu un aflux de migranţi la frontiera cu Belarusul. De asemenea, Varșovia a acuzat Rusia că este comanditarul crizei migrației, pe fondul unor tensiuni ruso-occidentale. Moscova a respins aceste acuzații, care au fost aduse fără să prezinte dovezi.

Sursă text: Știri pe surse


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background