Posibila campanie anti-America. Care ar fi jocurile de culise?

Postat de pe 31 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „dușmanii externi ai SUA au un plan împotriva acesteia pe fondul retragerii trupelor americane din Afganistan”.

Conform lui Ion Cristoiu, principalele țări rivale din punct de vedere economic, Rusia și China, ar profita de situația din Afganistan pentru a atrage mai multe țări în afacerile lor. „Aceste două mari puteri vor să pornească o campanie anti-America, având prilejul perfect” – susține jurnalistul.

„Mesajul Rusiei și Chinei este următorul: <Ați văzut ce pățiți dacă vă înhăitați cu americanii? Vă lasă baltă pur și simplu! Faceți parteneriate cu noi. Americanul pleacă mâine și rămâneți cu ochii în soare. Veniți să colaborați cu noi>”.

Marea Britanie – posibil al treilea aliat

Ion Cristoiu este sceptic în ceea ce privește relațiile anglo-americane: „După ce l-au ridicat pe Biden în slăvi în campania electorală, a venit rândul BBC să-și ia revanșa. Televiziunea englezească de stat îl critică în mod fin acum pe președintele american și pe administrația sa prin articolele publicate” – susține jurnalistul. „Chiar recent citeam ceva despre o fătucă care vorbise cu o rudă din Afganistan ce spunea că atunci când se uită pe geam vede talibani, vede haos și cruzime”.

„Propagandă și manipulare la nivel ridicat. Nu este tocmai în regulă ce se întâmplă la BBC” – observă publicistul.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background