Prăbușirea Imperiului American

Postat de pe 31 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Publicistul și scriitorul Ion Cristoiu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că „America nu și-a mai permis să țină trupe în Afganistan. Nu există nicio trădare aici”.

Ion Cristoiu pune, așadar, următoarea întrebare: „Bun, americanii au plecat, dar Vestul de ce nu a rămas în Afganistan?”

Conform lui Ion Cristoiu, America ar fi încă văzută de restul lumii ca aceeași care era în timpul Războiului Rece. „Nu mai e. S-a terminat” – a adăugat publicistul. „Iar lumii nu îi vine să creadă că America nu mai poate. Ba chiar au mai continuat, chiar dacă nu mai puteau. Încă de pe vremea lui Trump se discuta despre retragerea trupelor din Afganistan. Uite că Biden a continuat această politică a fostului președinte”.

 “America nu mai vrea să fie gardianul lumii”

Statele Unite ale Americii nu și-ar mai permite, din punct de vedere economic, să fie „gardianul lumii”. „În timpul ăsta, cei pe care îi protejează America, adică Germania, Coreea de Sud, Kuveit și altele, fac afaceri cu altcineva” – susține scriitorul. SUA și-ar fi dat seama că nu face venituri mai mari decât cheltuielile pe care le face.

„Nu există nicio trădare. Doar nu trăim în tenelovele. Sunt pure interse economice” – observă Ion Cristoiu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background