Israelul a folosit o bombă fabricată în SUA în atacul asupra liderului Hezbollah

Postat de pe 30 septembrie 2024

Bomba pe care Israelul a folosit-o pentru a-l ucide pe liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah la Beirut săptămâna trecută a fost o armă ghidată de fabricație americană, a declarat duminică un senator american, scrie Reuters

Mark Kelly, președintele Subcomitetului Airland al Serviciilor Armate din Senat, a declarat că Israelul a folosit o bombă din seria Mark 84 de 2.000 lb (900 kg), în timpul unui interviu pentru NBC. Declarația sa marchează primul indiciu al SUA cu privire la ce armă a fost folosită.

„Vedem mai multă utilizare a munițiilor ghidate, JDAM, și continuăm să furnizăm acele arme”, a spus Kelly, folosind o abreviere care înseamnă Joint Direct Attack Munitions. „Bomba aceea de 900kg care a fost folosită, este o bombă din seria Mark 84, pentru a-l elimina pe Nasrallah”, a spus el.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că l-a eliminat pe Nasrallah într-o lovitură asupra sediului central de comandă al grupului din suburbiile de sud ale Beirutului. Armata israeliană a refuzat să comenteze ce arme au fost folosite în atac. Pentagonul nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

JDAM-urile convertesc o bombă standard neghidată folosind aripioare și un sistem de ghidare GPS într-o armă ghidată. SUA este aliatul de multă vreme al Israelului și cel mai mare furnizor de arme.

sursă: Reuters


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background