Trump dă cel mai puternic semnal de până acum că nu va sprijini Ucraina și pe Zelensky

Postat de pe 27 septembrie 2024

Candidatul republican lansează o tiradă uluitoare împotriva Kievului pentru că nu a încheiat „nici o înțelegere, chiar și cea mai proastă înțelegere” cu Rusia, scrie Politico

Fostul președinte american Donald Trump l-a criticat miercuri pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi pentru că nu a făcut concesii Rusiei, dând cel mai puternic indiciu al său de până acum că nu va mai susține Kievul dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA.

Trump, vorbind la un eveniment de campanie din Carolina de Nord, a spus că Ucraina ar fi trebuit să „renunțe puțin” pentru a liniști Moscova și a evita un conflict sângeros cu vecinul său invadator, despre care a spus că „nu trebuie să se mai întâmple”.

„Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înțelegere, Zelensky”, a spus Trump într-o tiradă lungă.El a adăugat că „orice înțelegere, chiar și cea mai proastă înțelegere, ar fi fost mai bună decât ceea ce avem acum”, referindu-se la distrugerile din Ucraina, care s-au accelerat odată cu invazia pe scară largă a președintelui rus Vladimir Putin în 2022.

„Ucraina a dispărut, nu mai este Ucraina. Nu poți înlocui niciodată acele orașe și sate și nu poți înlocui niciodată oamenii morți, atât de mulți morți”, a spus candidatul republican. „Dacă am fi făcut o afacere proastă, ar fi fost mult mai bine. Ei [Ucraina] ar fi renunțat puțin și toată lumea ar fi trăit.”

Trump a susținut adesea că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost președinte și a promis în repetate rânduri că va negocia încetarea conflictului dacă va fi returnat la Casa Albă – deși a refuzat să ofere detalii suplimentare. El nu a spus ca ar vrea ca Ucraina să învingă Rusia atunci când a fost presat la dezbaterea prezidențială cu adversarul Kamala Harris la începutul acestei luni și a ignorat că conflictul a făcut ravagii din 2014, inclusiv pe toată perioada în care a fost președintele SUA.

De asemenea, el a amenințat că va reduce ajutorul acordat de SUA Kievului și a promis miercuri că nu va trimite trupe americane să „moară” în Ucraina.

„[Democrații] nu vor fi mulțumiți până când nu vor trimite copii americani în Ucraina și asta încearcă să facă”, a spus el. „Și mamele și tații din America nu vor ca copiii lor să se lupte în Ucraina cu Rusia și nu vom lăsa soldații noștri să moară peste ocean.”

Zelensky, care se află în prezent la New York pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite, este puțin probabil să se întâlnească cu Trump în zilele următoare, a declarat un oficial de campanie al fostului președinte.

La începutul acestei săptămâni, liderul ucrainean a vizitat o fabrică de muniții din Pennsylvania – un stat critic în evoluția alegerilor din noiembrie – ca parte a unui turneu pentru a susține rezistența Kievului împotriva războiului Rusiei, dând un impuls campaniei Harris și provocând revolte în abăra lui Trump.

Excursia la magazinul din Scranton a fost criticată de președintele republican al Camerei SUA și aliatul lui Trump, Mike Johnson, care a numit-o „intenționat politic” și i-a cerut lui Zelensky să o concedieze pe ambasadorul țării sale în SUA „imediat”.

sursă:  Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background