Adrian Severin: Ăsta’ e Marcel Ciolacu, când cu crucea, când cu dracu’

Postat de pe 30 august 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, analistul Adrian Severin a discutat situația la zi din politica internă, punând accent pe metamorfozarea PSD-ului într-un USR sub acoperire.

Marcel Ciolacu a lansat platforma România Dorită, invitând cetățenii să vină cu idei pentru dezvoltarea țării în următorii 4 ani. Concomitent cu lansarea acestei platforme online, este propulsată în funcția de vicepreședinte Victoria Stoiciu, politiciană care are puternice inclinații progresiste, în special către LGBT-ism. Marcel Ciolacu pare să se contrazică singur, pentru că ba promovează modernizarea și progresismul de tip LGBTQ, ba promovează suveranismul, tradițiile românești și identitatea ortodoxă (majoritară) a poporului român. Amintind de Guvernul Petru Groza din comunism și de Ministerul Cultelor, în fruntea căruia a fost numit preotul Burducea (convenabil regimului sovietic), căruia poporul român cu simțul umorului i-a dedicat refrenul: „Uite-l pe popa Burducea/ Când cu steaua, când cu crucea!”, Adrian Severin i-a atribuit cameleonicului Ciolacu un refren similar: „Ăsta e Marcel Ciolacu/ Când cu crucea, când cu dracu’”.

H.D. Hartmann a spus despre Marcel Ciolacu că ar fi „cel mai șmecher lider pe care l-ar putea avea România”, iar românii au înțeles din această caracterizare că Ciolacu ar fi o variantă foarte potrivită pentru prezidențiale. Numai că a fi „șmecher” nu reprezintă o calitate, ci, dimpotrivă, acesta este un atribut care face referire la iscusința cu care un om îi poate păcăli, manipula sau înșela pe cei din jur. PSD-ul a fost fondat, la început, prin contopirea a trei grupări politice: PDSR, PSDR și Grupul Social Democrat din partidul PD. PSD-ul este partidul fondat de Ion Iliescu, Oliviu Gherman și Adrian Năstase, care s-a întâlnit cu partidele anterior menționate și împreună au creat un partid nou: PSD. Acest PSD nu are nicio legătură cu noul PSD! „Noul PSD se opune vechiului PSD, deși încearcă să-i preia unele simboluri și idei, care-i permit o manipulare de natură a atrage voturi. Noul PSD cultivă o mie de confuzii, cum ar fi cea între respectul pentru familia tradițională și căsătoriile între persoane de același sex”, a explicat Adrian Severin, adăugând că „cel mai bun răspuns la această șmecherie este să nu-i acordăm niciun vot lui Ciolacu”.

Se spune chiar că Marcel Ciolacu este cel care a predat vechiul PSD Statului Subteran. Dacă Victor Ponta și Liviu Dragnea păreau să aibă o strategie de conviețuire și de negociere cu justiția politizată și cu Statul Paralel, Marcel Ciolacu a decis să capituleze în fața Statului Paralel și să-i predea acestuia partidul, primind la schimb ștergerea etichetei de „partid al corupților”. Acum, PSD-ul se transformă într-un USR sub acoperire, profund presat de progresiști. „Nu pot fi păcăliți de domnul Ciolacu decât oameni de calitatea domnului Ciolacu și vreau să cred că masa critică a poporului român nu are o asemenea calitate, nu e formată din covrigari combinagii de doi bani!”, a punctat Adrian Severin.

Pesediștii adevărați se plâng de decizia lui Marcel Ciolacu de a numi vicepreședinte al partidului o doamnă cu idei progresiste, care nu are nicio legătură cu identitatea PSD. Oameni care au dat o anumită identitate PSD-ului, precum Lia Olguța Vasilescu sau Gabriela Firea, au fost dați la o parte. „Numirea Victoriei Stoiciu arată că cineva a avut în plan cârmirea direcției politice a PSD-ului, de la ceea ce era tradiția PSD-ului, către ceea ce este tradiția USR-ului.  PSD-ul e copia, în timp ce USR-ul e originalul. Cine alege copia când poate alege originalul?”, a explicat Adrian Severin. PSD-ul promovează LGBT-ismul, anti-parlamentarismul, plutocrația, toate caracteristice USR-ului infestat de progresism și corporatism.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background