Ionescu: Ciolacu a pornit bine în campanie, dar are mult de lucru ca să ajungă la scorul partidului

Postat de pe 28 august 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu a analizat debutul campaniei electorale a lui Marcel Ciolacu, prin prisma vizitei la Craiova și a prezenței acestuia în noua emisiune a lui Denise Rifai.

După ce a fost desemnat oficial drept candidat prezidențial la Congresul PSD de weekendul trecut, Marcel Ciolacu și-a început săptămâna, dar și campania, în forță, cu două apariții notabile de ieri. În primă fază, Marcel Ciolacu a apărut plimbându-se prin Craiova (important fief al Partidului Social Democrat), însoțit de primărița PSD Lia Olguța Vasilescu (care are cea mai bună imagine și de tip suveranist dintre pesediști). Marcel Ciolacu a vizitat fabrica Softronic din Craiova. După vizita în fabrică, s-a plimbat prin centrul oraşului și și-a luat covrigi de la o simigerie cunoscută. Ciolacu a anunțat că orașul Craiova urmează să devină capitala culinară a Balcanilor, pentru că se va face un cartier numai cu restaurante, cu bucătari aduși din toate țările balcanice.

sursă: GdS
sursă: GdS

Ulterior, Ciolacu a participat la un interviu cu Denise Rifai, unde, surprinzător, a avut o evoluție de apreciat.

Jurnalistul Iulian Ionescu asociază debutul campaniei lui Marcel Ciolacu cu o plată politică, iar asta pentru că, în urma Congresului PSD, Doljul a câștigat un loc în plus în conducerea centrală a PSD. Prima etapă de campanie a mers perfect pentru Ciolacu, incluzând atât o apropiere de suveraniști, cât și o parte de autoironie, apariția publică într-un nou format de emisiune, cu o moderatoare nu foarte confortabilă. Totuși, lui Marcel Ciolacu și PSD-ului le va fi foarte greu să iasă din problema extrem de gravă a recalculării defectuoase a pensiilor.

Ionescu: Se fac eforturi mari din subteran pentru o finală Ciolacu – Ciucă, eu mizez că se va reuși

Marcel Ciolacu are toate șansele să intre în turul 2 la prezidențiale, având inclusiv acceptul „pădurilor”. Cu toate acestea, îi va fi foarte greu să mobilizeze oamenii noi și tineri, lipsiți de experiență, din structurile administrative locale. PNL-ul a planificat lansarea candidaturii lui Nicolae Ciucă pentru ziua de mâine. Jurnalistul Iulian Ionescu este de părere că se fac eforturi uriașe pentru ca bătălia din finala prezidențială să se dea între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, și sunt mari șanse să fie așa. PNL-ul se bazează pe susținerea structurilor locale, însă este nevoie ca Nicolae Ciucă să fie propulsat și printr-un eveniment special sau printr-o activitate mai evidentă a sa la Senat. Mișcarea suveranistă riscă să se fragmenteze, USR-ul la fel, punctajele electorale fiind preluate de candidații PSD și PNL.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background