Musk și Trump au vorbit despre tentativa de asasinat, imigrație și alegeri într-o conversație pe X

Postat de pe 13 august 2024

Elon Musk și fostul președinte Donald Trump au povestit tentativa sa de asasinat și promisiunile sale privind cea mai mare deportare din istoria Statelor Unite în timpul unui interviu de luni seara X, scrie FoxNews

O rara conversație publică dintre Trump și Musk, un fost critic al lui Trump, a dezvăluit puține noutăți despre planurile lui Trump pentru un al doilea mandat. Fostul președinte și-a petrecut o mare parte a discuției concentrându-se pe recenta sa tentativă de asasinat, pe imigrația ilegală și pe planurile sale de a reduce reglementările guvernamentale.

Musk susține că întârzierea interviului a fost cauzată de un atac DDoS

Musk a susținut că un atac cibernetic s-a aflat în spatele unor probleme tehnice care nu le-ar fi permis multor utilizatori să se alăture unei conversații live programate între el și Trump.

„Se pare că există un atac masiv DDOS asupra X. Se lucrează la închiderea lui. În cel mai rău caz, vom continua cu un număr mai mic de ascultători live și vom publica conversația mai târziu”, a scris Musk. 

Trump și Musk au fost programați să vorbească la 20:00, ora estului, pentru a avea o conversație „fără scenarii” „fără limite în materie”, a spus Musk. 

Au fost 878.000 de utilizatori conectați la conversație la mai mult de 40 de minute după ora de începere programată, dar nu a fost difuzat niciun interviu. Mulți utilizatori au primit un mesaj pe care scria „Detaliile nu sunt disponibile”.

Echipa lui Trump a postat că „interviul pe X este copleșit de ascultători care se conectează”.

DDoS înseamnă „refuzare distribuită a serviciului”, conform site-ului web al Departamentului de Securitate Internă al SUA. 

Un atac DDoS „vizează site-uri web și servere prin întreruperea serviciilor de rețea în încercarea de a epuiza resursele unei aplicații”, potrivit Microsoft. 

 Cea mai importantă revenire a lui Trump pe platforma de socializare de când a fost reintegrat în 2023.

Trump nu numai că a vorbit cu Musk pe Spaces, dar a postat de mai multe ori pe X în orele dinaintea interviului, un semn că s-ar putea să se cufunde înapoi în X ca mijloc de comunicare într-un moment tumultuos pentru oferta sa de realegere, scrie The Hill

La apogeul său, Monday’s Spaces a avut peste 1 milion de ascultători.

Musk l-a întrebat pe Trump despre tentativa de asasinat

Odată ce interviul a început la 20:41 ET, Musk a început prin a-l întreba pe Trump despre tentativa de asasinat de la mitingul său din Pennsylvania din iulie. 

Musk l-a lăudat pe Trump, spunând că fostul președinte a dat dovadă de „putere sub foc”. 

Trump a spus că incidentul „nu a fost plăcut” și că nu știa că „avea atât de mult sânge”. 

Fostul președinte a continuat și a pus incidentul pe seama „lipsei de coordonare”. 

„Dacă nu mi-aș fi întors capul, nu aș fi vorbit cu tine chiar acum”, a spus Trump. „A existat o lipsă de coordonare… Toată lumea înțelege că clădirea ar fi trebuit acoperită”.

Harris e o „liberală din San Francisco”

Fostul președinte a atacat-o pe Harris ca fiind o „liberală din San Francisco” care și-a schimbat tonul pe probleme precum fracturarea și definanțarea poliției. El a susținut că Harris va reveni la poziții mai liberale dacă va fi aleasă în noiembrie.

Trump l-a atacat, de asemenea, pe colegul lui Harris, guvernatorul Minnesota Tim Walz (D),  pentru că a semnat o legislație care cere școlilor să ofere produse menstruale gratuite în toate băile școlilor publice.

Unele dintre aparițiile publice recente ale lui Trump  au fost afectate de comentarii controversate, în timp ce aliații săi l-au rugat să se concentreze asupra politicii.

Trump și-a reiterat poziția conform căreia va încerca să închidă Departamentul Educației și să permită statelor să gestioneze singure problema. „Nu orice stat se va descurca grozav”, a spus Trump. „Din cei 50, aș paria că 35 s-ar descurca grozav.”

Trump  a susținut din nou că există inamici „în interiorul” țării care sunt mai periculoși decât Rusia sau China.

El l-a atacat pe guvernatorul Illinois JB Pritzker spunând ca e un „învins”, a considerat-o pe vicepreședinta Harris drept „incompetenta” și a afirmat că președintele Biden este „aproape de stadiul de leguma”.

Contul de campanie al lui Harris pe X a promovat comentariile lui Trump în care îl lăuda pe Musk pentru concedierea lucrătorilor în grevă de la Tesla.

„Nu voi menționa numele companiei, dar ei intră în grevă, iar tu spui: „Este în regulă, ați plecat cu toții”, a spus Trump.

În timp ce cei doi făceau schimb de păreri despre imigrație și creșterea migranților la granița de sud, Musk și-a exprimat părerea asupra imigrației, o viziune mult mai blândă decât o susține adesea Trump. 

Fondatorul Tesla a spus că consideră că imigrația legală este bună și că cei mai mulți dintre cei care trec granița ilegal sunt și oameni buni, dar că trebuie să existe un proces puternic de verificare pentru a preveni intrarea celor periculoși. 

Trump, prin comparație, a promis cea mai mare operațiune de deportare din istoria țării dacă va fi ales. El a  susținut în mod fals că alte națiuni își golesc închisorile și instituțiile mintale și îi trimit pe acești indivizi la granița de sud și că unii care intră în SUA vorbesc limbi despre care nimeni nu a auzit.

Mai târziu, în interviu, Musk a ridicat în mod repetat perspectiva creării unei comisii guvernamentale care să studieze datoria națională și modul în care Congresul ar putea reevalua cheltuielile.

„Cred că ar fi grozav să existe o comisie guvernamentală de eficiență care să analizeze aceste lucruri pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt cheltuiți într-un mod bun”, a spus Musk lui Trump. „Aș fi bucuros să ajut cu o astfel de comisie.”

Musk îl sprijină pe Trump

Musk s-a descris pe sine ca un democrat în trecut. El l-a susținut pe președintele Joe Biden în 2020, dar și-a schimbat constant poziția, aplecându-se la dreapta. 

Musk l-a susținut public pe Trump în urma tentativei de asasinare a candidatului republican în iulie.  

sursă: FoxNews


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background