Romoșan: Interesele războiului vor prima în lume, chiar dacă Trump va câștiga alegerile în SUA

Postat de pe 23 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat aspectul de tip dinastic al președinției SUA, relevat prin exemplele Bush, Clinton, Obama.

Democrația din America și democrația din Occident, exportată înspre est după căderea comunismului, s-a convertit în oligarhie. Cele mai importante democrații sunt cea americană, cea franceză și cea engleză. În toate aceste state se poate observa că democrația este o comedie și că s-a trecut la oligarhie, iar poporul este manipulat ritmic prin vot, conform analizei lui Petru Romoșan. Declinul SUA a început odată cu asasinarea lui John F. Kennedy, în 1963, extinzându-se cu o întârziere de câteva decenii și în Europa.

Toți președinții americani de după atentatul asupra lui Kennedy au fost doar niște actori, niște marionete care doar au îmbrăcat haina democrației pentru a masca sistemul oligarhic în dezvoltare. La vedere se remarcă familiile care încearcă să se perpetueze la putere prin interpuși sau prin membri ai familiei (soții, copii). Cel mai grav este că războiul din Ucraina a fost declanșat din cauza intereselor acestei oligarhii globale, care acoperă în principal Occidentul, și va continua tot din interesul acesteia, chiar dacă va veni Donald Trump la putere. Petru Romoșan consideră că declarația lui Trump că va restabili pacea va rămâne doar o promisiune de campanie. Mai mult decât atât, există riscul ca războiul să se extindă și în alte regiuni ale Globului, principalul interes fiind îmbogățirea și alimentarea continuă a industriei de armament.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background