Comaroni, Culian, Purice: detalii și concluzii bombă despre #Alegerile Americane!

Postat de pe 9 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a marcat un dialog-maraton în care au fost puse cap la cap punctele de vedere, analizele și concluziile a trei analiști prestigioși: Bogdan Comaroni, Grigore Culian și Ciprian Purice. ‘Elefantul din cameră‘, după cum ar spune englezul când se referă la un subiect presant, a fost reprezentat de alegerile din America, al căror rezultat urmează să fie anunțat în foarte puțin timp.

Emisiunea a debutat cu o scurtă discuție în care Bogdan Comaroni a făcut o introducere a subiectului referitor la alegerile din SUA, expunându-și propriile viziuni asupra situației și asupra posibilelor consecințe răsfrânte asupra întregii lumi. „La alegerile astea s-a jucat soarta oficializării și escaladării celui de-al treilea război mondial!”, afirmă jurnalistul, subliniind astfel importanța deosebită a acestor alegeri americane. Rezultatul este cel care contează, iar acesta va hotărî soarta întregii lumi.

Situația nu pare să fie prea promițătoare, având în vedere că voturile par să fi creat o struțo-cămilă. La Senat, mandatele se duc către un procentaj de repartizare 50/50 (făcând ca totul să pară un circ programat, după cum spune Bogdan Comaroni). Acesta este un indiciu clar al faptului că s-a întâmplat ceva pe parcursul alegerilor, că ‘ceva e putred la mijloc‘, pentru că situația politică din America tinde spre a rămâne exact la fel ca în 2020. „Am avut de-a face cu un vot manevrat! S-a încercat și păstrarea lui Biden, dar și mulțumirea poporului prin anumite mijloace”, spune Bogdan Comaroni.

Culian vine cu dovada fraudării în direct!      

Jurnalistul român stabilit la New York, Grigore Culian, a avut o intervenție relevantă în cadrul emisiunii, oferind perspectivele de la fața locului și devoalând spectacolul (fraudulos) nevăzut care s-a petrecut la votare. Grigore Culian a explicat, în exclusivitate, care a fost strategia folosită în sistemul de votare viciat din America și cât de simplă a fost fraudarea alegerilor.

Cetățenii americani au primit un ghid de votare și un tichet în baza căruia le-au fost înmânate formulare de vot la centrele de votare. Problema este că pașii premergători votului în sine s-au desfășurat online, pentru că oamenilor li s-a cerut să se înscrie pe o platformă. Tocmai aici intervine chichița de care se pot folosi răuvoitorii pentru a frauda alegerile: formularul de înscriere online poate fi completat de oricine, fără să se ceară prea multe informații care să ateste identitatea, și așa reușește oricine să primească acel tichet de votare. O procedură similară a fost aplicată și în cazul voturilor prin corespondență din Pennsylvania, amintite de Grigore Culian într-o emisiune anterioară.

Un alt indiciu care arată că există o posibilitate extrem de mare ca voturile să fi fost fraudate este reprezentat întocmai de opinia publicului larg. Majoritatea cetățenilor americani s-au plâns de condițiile de trai și de faptul că SUA merge în direcția greșită. Așadar, Grigore Culian subliniază că nemulțumirea cetățenilor și rezultatul alegerilor care tinde spre egalitate sunt două aspecte care se bat cap în cap și care sugerează foarte clar că s-a intervenit asupra voturilor. „Alegerile acestea dominate de haos pot duce la proteste violente în stradă, pentru că oamenii sunt confuzi și total nemulțumiți!”, avertizează Grigore Culian.

Efectele alegerilor din America asupra României

În contrast cu opinia jurnalistului Grigore Culian, Bogdan Comaroni declară cu fermitate că orice încercare de opoziție din partea americanilor va fi inhibată. În plus, dacă situația politică rămâne neschimbată, atunci războiul din Ucraina va fi în continuare finanțat, deși SUA avea oricând puterea de a-l opri, iar înarmarea nucleară se va face pe teritoriul României, ceea ce periclitează siguranța națională, conform lui Bogdan Comaroni. Mai mult decât atât, România rămâne la statutul de cazarmă, va fi ținta inflației și se va afla în raza de acțiune a rachetelor rusești. Totodată, se vrea implementarea unui soi de militarizare a internetului (proiectul poate fi citit pe pagina oficială a Ministerului Apărării), după cum anunță Bogdan Comaroni.

Ce așteptau românii de la alegerile americane? – intervenția analistului Ciprian Purice

Ciprian Purice scoate în evidență violența campaniei electorale din America, practică ce pare neobișnuită pentru români, pentru că ei nu sunt atât de pătimași. „Românii se așteptau la o victorie uriașă a republicanilor!”, spune Ciprian Purice. „Dar asta nu avea cum să se întâmple, pentru că în imperii nu se produc schimbări majore bruște”, adaugă analistul. „Singura șansă ca America să supraviețuiască ca super-putere ar fi să facă schimbări de paradigmă ușoare, nu abrupte”, menționează Ciprian Purice.

Grigore Culian explică faptul că aceste tertipuri utilizate de americani nu fac nimic altceva decât să cumpere timp. Ulterior, va avea loc un proces foarte complex de renumărare a voturilor și de investigații amănunțite. Toate acestea aduc o confuzie generală prelungită pe parcursul a mai multe săptămâni sau chiar luni. După această perioadă de dezechilibru, cetățenii se vor obișnui cu rezultatul alegerilor. Prețul va fi pierderea încrederii în justiție și degradarea sau chiar prăbușirea democrației (asta dacă mai există una).

Concluzii

După alegerile din SUA, s-au dat 3 direcții importante, potrivit jurnalistului Bogdan Comaroni. Un scenariu merge pe ideea că nu se va schimba nimic, că războiul din Ucraina va fi alimentat în continuare și că se va păstra aceeași politică externă. Trump a fost principala țintă, cel puțin înainte de pronunțarea rezultatului alegerilor. Iar o a treia concluzie este că s-a încercat un soi de păcălire a poporului prin consolidarea unei majorități republicane în Camera Reprezentanților.

Încheind cu o descifrare a simbolismului alegerilor, Bogdan Comaroni a amintit de faptul că, paradoxal, chiar în ziua alegerilor a murit unul dintre cei mai importanți membri ai familiei Rothschild. „Sunt mult mai importante alegerile din familia Rothschild, pentru că ei vor hotărî dacă va continua sau nu războiul din Ucraina”, concluzionează jurnalistul Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background