1 din 5 hoteluri din New York este este acum un adăpost pentru migranti

Postat de pe 5 iunie 2024

Camerele de hotel în New York sunt acum excesiv de de scumpe. Tariful mediu al camerelor de hotel din oraș este de 301 USD pe noapte, un record. Un motiv major: unul din cinci hoteluri este acum un adăpost pentru migranti, ceea ce contribuie la deficitul de cazare turistică, scrie New York Times

La sfârșitul anului 2022, când mii de migranți au început să sosească în New York City, oficialii orașului s-au grăbit să găsească locuri pentru a-i găzdui. Au găsit rapid beneficiari: hoteluri care încă se luptau să-și revină din scăderea turismului cauzată de pandemie.

Zeci de hoteluri, de la facilități odinioară mărețe până la unități mai modeste, s-au închis turiștilor și au început să adăpostească exclusiv migranți, făcând afaceri de milioane de dolari cu orașul. Criza umanitară a devenit linia de salvare neașteptată a industriei hoteliere din New York; hotelurile au devenit un refugiu sigur pentru zeci de mii de solicitanți de azil.

După doi ani, când sezonul turistic de vârf al orașului este pe cale să înceapă, criza migranților a contribuit la schimbarea dramatică a peisajului hotelier din New York. Conversia hotelurilor în adăposturi a scăzut drastic oferta de camere, așa cum cererea turistică a crescut, aproape la niveluri prepandemice, și se estimează că va atinge un nivel record.

Adăposturile pentru migranți – împreună cu alți factori care includ inflația, pierderea chiriilor pe termen scurt Airbnb și o scădere așteptată a construcției de noi hoteluri – au propulsat costul pe noapte al unei camere medii la niveluri record.

Tariful mediu zilnic pentru un sejur la hotel în New York City a crescut la 301,61 USD în 2023, în creștere cu 8,5% față de 277,92 USD în 2022, potrivit CoStar, un furnizor de top de date și analize imobiliare comerciale. În primele trei luni din 2024, când prețurile scad în mod tradițional, șederea medie a fost încă cu 6,7% mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut: 230,79 USD pe noapte, față de 216,38 USD în 2023.

Aproximativ 135 dintre cele aproximativ 680 de hoteluri ale orașului au intrat în programul de adăpost, multe s-au reunit în Midtown Manhattan, Long Island City din Queens și lângă Aeroportul Internațional Kennedy – toți magneți tradiționali pentru turiști. Hotelurile participante sunt plătite cu până la 185 USD pe noapte per cameră, potrivit orașului. Nici unul nu s-a transformat înapoi într-un hotel tradițional.

Utilizarea hotelurilor din oraș pentru migranți reprezintă o pierdere de 16.532 de camere de hotel, lăsând 121.677 de camere de hotel pentru călători, potrivit datelor compilate de CoStar, un furnizor de top de date și analize imobiliare comerciale.

Adică cu 2.812 de camere de hotel mai puține decât a existat în perioada de dinaintea pandemiei – o penurie care este resimțită acut.

„În perioadele de vârf, încercați să obțineți un hotel într-o noapte de marți, miercuri sau joi în centrul orașului Manhattan și, dacă puteți, ați putea ajunge să plătiți scump”, a spus Daniel H. Lesser, un co-fondator al LW Hospitality Advisors. „Totul este legat de cerere și ofertă, iar camerele pentru migranți au redus numarul de camere.”

Hoteluri care au fost transformate în adăposturi

Aproximativ 65.000 de migranți sunt adăpostiți în hoteluri, cămine în corturi și alte adăposturi, în mare parte din cauza obligației legale a orașului de a oferi un pat oricui are nevoie de unul. Orașul estimează că va cheltui 10 miliarde de dolari în trei ani fiscali pentru criza migranților.

Începând cu sfârșitul anului 2022, orașul a încheiat un contract de până la 980 de milioane de dolari cu un grup de comerț hotelier pentru a plăti hotelurile care decid să adăpostească migranții în cadrul „Programului Hotelului Sanctuary”. Oficialii orașului au spus că hotelurile primesc între 139 și 185 de dolari pe noapte pe cameră, indiferent dacă camera este sau nu ocupată, garantându-le un flux fix de venituri. (Acele tarife nu includ banii pe care orașul îi cheltuiește pe mâncare și alte servicii pentru migranți; au existat, de asemenea, rapoarte despre hoteluri care plătesc mai mult de 185 USD pe noapte.)

Multe dintre hotelurile transformate în adăposturi, dintre care uneleaveau datorii, se confruntau cu executarea silită sau primiseră recenzii slabe de la oaspeți, s-au ocupat de călătorii cu buget redus și de clasa de mijloc. În timp ce multe erau hoteluri independente, aproximativ jumătate dintre ele aveau nume de marcă: Courtyard, Holiday Inn Express, SpringHill Suites, Super 8.

Deoarece migranții ocupă în cea mai mare parte camerele de hotel mai accesibile din oraș, turiștii vor vedea cea mai mare creștere a prețurilor, potrivit lui Sean Hennessey, consilier în industria hotelieră și profesor asociat clinic la Universitatea din New York.„Cred cu adevărat că a permis hotelurilor de două, două stele și jumătate să fie puțin mai încurajate, să profite de situație și să pună prețuri pe care poate altfel nu le-ar putea pune”, a spus el.

Alți factori, inclusiv unii determinati de politicile pe care primarul Eric Adams și predecesorul său, Bill de Blasio, le-au susținut, au contribuit, de asemenea, la creșterea tarifelor camerelor.

În septembrie, oficialii orașului au început să aplice o nouă lege menită să stopeze proliferarea chiriilor pe termen scurt, cum ar fi cele listate pe Airbnb, care reprezentau peste 10% din toate unitățile de cazare turistică din oraș. Reprimarea a șters majoritatea înregistrărilor pe termen scurt pe Airbnb – un fenomen despre care unii observatori au spus că ar fi putut avea un impact și mai mare asupra tarifelor hoteliere decât criza migranților.
Numărul de înregistrări Airbnb din New York pentru sejururi scurte – sub 30 de zile – a scăzut cu 83% la doar 3.705 de apartamente în martie 2024, în scădere de la 22.247 de înregistrări în august 2023, cu o lună înainte de intrarea în vigoare a legii, potrivit AirDNA. o companie neafiliată care colectează date din listele de închiriere pe termen scurt. Cele mai multe dintre înregistrările Airbnb rămase din oraș, aproximativ 90 la sută, sunt disponibile doar pentru sejururi de peste 30 de zile.

Într-o declarație, o purtătoare de cuvânt a primarului democrat Adams, a atribuit creșterea tarifelor hoteliere pe seama creșterii turismului – aproximativ 62,2 milioane de oameni au vizitat orașul anul trecut, chiar sub recordul de 66,6 milioane în 2019 – mai degrabă decât politicilor primarului. 

„Întoarcerea turiștilor în New York City se reflectă și la hoteluri, unde cererea este în creștere”, se spune în comunicat. „New York City este mai sigur, mai curat și, după cum arată cifrele, continuă să fie una dintre cele mai populare destinații din Statele Unite.”

Rata de ocupare a camerelor de hotel a fost anul trecut de 81,7%, semnificativ mai mare decât scăderea de 46,7% din 2020, dar încă nu la fel de mare ca în 2019, când 86,2% din camerele de hotel erau ocupate, potrivit Asociației Hoteliere din New York, un grup comercial.

Hotelurile folosite ca adăposturi sunt împrăștiate în cele cinci cartiere, de la un Sleep Inn cu 76 de camere din Bronx până la Staten Island Inn, care are 93 de camere. Oficialii orașului au remarcat că 32 dintre hoteluri găzduiesc atât migranți, cât și aproximativ 6.000 de newyorkezi fără adăpost.

Există grupuri notabile. Mai mult de două duzini de hoteluri se află în vecinătatea cartierului Queens Jamaica și a Aeroportului Internațional Kennedy. Alte 19 hoteluri sunt în și în jurul orașului Long Island, cartierul în creștere rapidă de pe malul apei din Queens.

O mare concentrare — 22 de hoteluri — se află în zona turistică Midtown Manhattan: în Times Square, lângă Grand Central Terminal, lângă Empire State Building sau în cartierul teatrelor.

Într-adevăr, cele mai mari patru hoteluri care găzduiesc migranți – cu peste 3.500 de camere la un loc – se află în inima orașului Midtown.

Hotelurile care găzduiesc migranții sunt obligate să ofere zilnic ridicarea gunoiului, menaj la două zile și prosoape și lenjerie proaspete cel puțin o dată pe săptămână, conform mai multor contracte hoteliere.

Conform contractului său cu Asociația Hotelurilor din New York, care se desfășoară până pe 31 august și este probabil să fie reînnoit, orașul poate cheltui până la 980 de milioane de dolari, dar asta nu înseamnă că o va face, potrivit oficialilor orașului și liderilor din industrie. . Angajamentul financiar s-ar putea modifica în funcție de tiparele de migrație și de durata crizei.

„Dacă situația migranților se îmbunătățește, le-am clarificat hotelurilor care se înscriu în program că, știți, ați putea să ieși din contract cu un preaviz de o lună”, a declarat Vijay Dandapani, președintele și directorul executiv al asociatiei hoteliere.

Orice hotel care decide să-și redeschidă porțile pentru turiști va trebui să facă renovări costisitoare pentru a repara uzura de la funcționarea ca adăposturi. Și unele hoteluri au indicat deja că se vor închide definitiv după expirarea contractelor de adăpost.

„Unii dintre ei nu se vor întoarce în industria hotelieră”, a spus domnul Dandapani. „Punct.”

sursă: New York Times


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background