Cristian Lungu: Pe 9 iunie, AUR va reuși să spargă majoritatea PNL din Consiliul Local Cluj!

Postat de pe 5 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Cristian Lungu, candidat din partea AUR la Consiliul Local Cluj-Napoca, a evidențiat necesitatea spargerii majorității PNL (aservită actualului primar) din Consiliul Local al Clujului, în vederea promovării intereselor cetățenilor.

Chiar în această dimineață, în Cluj-Napoca a avut loc un scandal monstru, liderului AUR, George Simion, interzicându-i-se să participe la extinderea terminalului de plecări al aeroportului. Au participat, în schimb, mai mulți reprezentanți din partea PSD, PNL, USR, de la Marcel Ciolacu, la Nicolae Ciucă, Emil Boc, Alin Tișe. Lui George Simion i-a fost interzisă prezența în zona festivităților, fără o explicație plauzibilă, organizatorii ascunzându-se în spatele scuzei că acesta nu ar fi fost trecut pe listă.

Sunt foarte mulți aleși locali la Cluj care s-au îndreptat către AUR și care vor candida din partea acestui partid suveranist. Adrian Nap are șanse reale să-l detroneze pe actualul primar al Turdei. Pe lângă comunele la care sunt șanse mari ca reprezentanți ai AUR-ului să câștige, Cristian Lungu a punctat faptul că preluarea mandatului la Turda ar reprezenta o victorie importantă pentru AUR Cluj.

În plan administrativ, AUR-ul va sprijini proiectul construirii magistralelor de metrou în Cluj-Napoca, proiect ce ar reuși să fluidizeze traficul extrem de dens din oraș, în special la orele de vârf. Problema este că actuala putere de la Cluj păcălește cetățenii cu promisiuni neterminate, cum este și cea a metroului, proiect cu care s-a făcut campanie acum 4 ani, dar care a fost lăsat nefinalizat. Pentru a nu se pierde statutul de oraș verde al Clujului, autorizațiile de construcție sunt limitate, chiar și cetățenii care vor să-și construiască propria casă fiind nevoiți să aștepte ani la rând pentru a obține autorizație. Aceste autorizații se emit doar pentru anumiți constructori, de obicei dintr-un cerc apropiat de actualul edil, Emil Boc.

Noi sperăm că pe 9 iunie vom sparge majoritatea PNL din Consiliul Local! Pentru că trebuie să existe și un partid din opoziție care să fie consultat măcar când se stabilește bugetul local anual. Dacă primarul are majoritatea exclusivă a partidului lui în Consiliul Local, nu va mai ține cont de nicio altă sugestie, dorință sau nevoie exprimată de cetățenii Clujului”, a subliniat Cristian Lungu.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background