1 Decembrie sub umbrela NATO în București

Postat de pe 28 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În partea a doua a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal anunță evenimentul cel mare pentru România – 1 Decembrie, dar și alte evenimente importante ce vor avea loc în paralel.

În zilele următoare va avea loc la București, după mai mult de un deceniu, un eveniment foarte important: reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor NATO, cu participarea lui Jens Stoltenberg, Secretarul General al acestei alianțe militare. În aceeași perioadă vor mai avea loc încă două evenimente similare, unul la Munchen și celălalt organizat de Institutul Aspen, condus de Mircea Geoană, Secretarul adjunct al NATO.

„Trebuie să vedem și interesul României! Interesant este că această reuniune constituie o oportunitate a guvernanților României pentru a avea discuții percutante cu privire, de exemplu, la intrarea în NATO a Suediei și a Finlandei”, spune Iosefina.

Ungaria, care a făcut o demonstrație de forță, a amânat votul pentru susținerea aderării în NATO a acestor țări, motivând poziția contrară a Suediei într-o problemă ce privea Ungaria. Turcia, a doua cea mai mare armată a alianței, a procedat aproape la fel, motivând posibilii teroriști pe care i-ar găzdui aceste două țări aspirante la statutul de membre NATO.

„Țările astea își joacă cu mare forță și dibăcie propriul interes, nu lasă la urmă interesul național pentru a susține necondiționat interesele altei țări. Este firesc și logic să folosești ca țară metode de forță diplomatică, de negociere pentru a obține realizarea intereselor proprii”, adaugă jurnalista. România a susținut rapid aderarea Suediei și Finlandei la NATO, iar ulterior Suedia, prin Ministerul de Externe, a declarat că nu susține intrarea României în Schengen. Și noi ca Ungaria și ca orice alt stat din UE trebuie și e normal să ne susținem și să luptăm pentru interesele României.

„Românii cu ce rămân? În contextul conflictului armat actual, pe noi, pe români ne interesează să știm dacă va fi pace în România, dacă vom avea ce mânca, dacă vom avea gaze și curent. Vine Ziua Națională, devenim toți patrioți, ne iubim țara dar nu prea ne interesează ce se întâmplă cu ea și cine și cum o guvernează. Nu reușim să fim uniți nici măcar de 1 Decembrie!”, concluzionează contrariată jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background