Blog

Ce faceti in weekend?

(de la Raluca Moianu citire)

#amdatlike

E in plina desfasurare  Bookfest, cel mai important Salon de Carte din Romania. Pana duminica, 28  mai,  la Romexpo, Salonul International de Carte Bookfest ne asteapta  cu  peste 1.000.000 de volume de cumparat si citit. Invitata de onoare anul acesta este Suedia pe care o gasesti in pavilionul C4.  Mai mult de 200 de edituri vor incerca sa ne seduca propunand la Bookfest preturi cu pana la 80% mai mici decat cele din librarii. Ne place ideea.

#deweekend

In clubul Kran, ne asteapta Zilele Africii. Este singurul festival din Romania dedicat exclusiv culturii africane cu artiști africani si romani. A doua ediție aduce o suita de workshopuri, ateliere, demonstrații si concerte dedicate muzicii și dansului tradițional African. Intrarea este libera.

#binedestiut

In weekendul acesta  poti merge la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Femei pe Matasari. Asociația BENEVA iși propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale sa dea un suflu nou societații și sa aducă la un loc cat mai mulți oameni deschiși către arta și cultura. Duminică  28 mai, de la ora 17 in cadrul festivalului  poti merge la o pedalare liberă și fără prejudecăți. Se va pedala  de pe str. Matasari spre Universitate,  pe Calea Victoriei, apoi pe Bd Dacia, pe Bd Ferdinandm cu intoarcere pe Matasari .

#depefrontuldefilm

Daca vrei sa vezi Wonder woman (2017), afla ca este o productie Warner Bros cu Gal Galdot, Chris Pine si Robin Wright pe afis. A existat si un film de televiziune despre printesa asta razboinica, personaj de comicsuri aparut prin 1940, un film cu Linda Carter lansat in anii’70. Pentru Femeia Fantastica mai avem de asteptat pana pe 2 iunie, dar in weekendul acesta sunt de vazut pe marile noastre ecrane Baywatch varianta 2017 (cu un modest scor 5.5 pe imdb) si Piratii din Caraibe , Razbunarea lui Salazar cu Johnny Depp si Javier Bardem (care are un scor interesant 8,5 pe imdb). Tu alegi!

#amdatlike

Pana duminica, 28 mai,  poti merge la  super festival de filme facute de adolescenti. Competitia incepe astazi , iar la aceasta a 5-a ediție pustii promit  proiecții de film la cinema Elvira Popescu expoziție de artă, petreceri și concerte în Club Control. Super este singurul festival din Romania unde se proiectează filme facute de adolescenți. E organizat de tineri si s-a nascut din dorința unor adolescenti pasionati de regie de film de a avea un cadru organizat in care sa-si expuna creatiile. Uite inca un eveniment organizat de tineri. Sambata in parcul Carol, de la ora 17, Cercetașii Romaniei ne propun Festivalul Luminii, un eveniment care sa ne scoată din cotidian și sa ne aducă mai aproape de bucuriile simple ale vieții. Big like pt ambele evenimente.

Cauti  trei zile de distracție, dar sa fie responsabila față de mediu? In weekendul acesta in Parcul Izvor se desfasoara cea de-a treia ediție  NATURA FEST care inseamna ateliere de reciclare si concerte. Sambata canta Les Elephants Bizarres, iar duminica Șuie Paparude. Intrarea este liberă.

#deweekend

Daca fericirea ta trece prin stomac poti sa incerci ZAIAFEST, primul festival dedicat cramelor mici romanești care propune un ospaț pe cinste, cu vinuri și mancaruri alese. Este un zaiafet ce scoate vinul la lumina, la soare, la verde stop arena. Accesul la ZAIAFEST se va face pe bază de bilet,17 lei costa tichetele de o zi sau 45 de lei abonamentul pt cele 3 zile de festival.

#binedestiut

In weekendul acesta poti sa dai o fuga pana la Floresti, pe Domeniul Cantacuzino, la prima editie a evenimentului ecvestru Karpatia Pony Show.
Pare locul perfect  pt un weekend cu familia ori prietenii cadru distins și relaxat cu o amplă zonă de activități de recreere în aer liber: agrement cu ponei și cai,  trasuri, ateliere creativ-educative pentru copii și tineri, aventura parc inedit cu plimbări pe biciclete mountain-bike, tiroliană, tras cu arcul, tir cu pușca airsoft, bungee, teren de volei si multe altele.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.