„Virusul” limitării cash-ului a ajuns și în Moldova

Postat de pe 16 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

După ce s-a încercat limitarea plăților cash în România, iată că „virusul” s-a răspândit și către Republica Moldova. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre limitarea plăților numerar în Republica Moldova, plafonul fiind de aproximativ 25.000 de lei lunar pentru persoanele fizice.

Cetățenii din Republica Moldova nu vor mai putea efectua plăți în numerar mai mari de 100 de mii de lei lunar (circa 25.500 de lei românești sau 5.000 de euro). Dacă valoarea tranzacției va depăși acest plafon, atunci aceasta va trebui efectuată doar prin transfer bancar. Un proiect de lege a fost aprobat miercuri de guvernul de la Chișinău, în ciuda obiecțiilor. Premierul Dorin Recean a explicat că limitarea și reducerea numerarului va contribui la lupta împotriva corupției.

Ne apropiem încetul cu încetul de limitarea plăților în general, consideră Iosefina Pascal. Raiffeisen Bank a instalat în aplicația mobilă un calculator pentru amprenta de carbon și este previzibil că vor încerca să reducă emisiile de carbon prin introducerea unor limitări. Banca austriacă nu este singura care a implementat o astfel de măsură.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background