Varanul, Securistul și Shogunul vor să facă un partid naționalist susținut de Moscova

Postat de pe 15 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Dan Voiculescu, zis și Varanul, cu vârsta de 74 de ani. Din cei 10 ani de pârnaie luați pentru dosarul ICA, a făcut doar doi ani. Mereu frustrat, niciodată mulțumit pentru faptul că a scăpat ușor de-a lungul a 4 decenii de cotcarii si rapt, niciodată mulțumit că e proprietarul unuia dintre cele mai influente trusturi media din țara. N-a înțeles nimic nici din bolile care aproape că l-au doborât după ieșirea din pârnaie și vrea răzbunare.

Adrian Sârbu, zis și Shogunul, în vârstă de 66 de ani. Un impostor al managementului media, iconizat în anii 2000. Modelul de “management” al lui Adrian Sârbu o fi mers până în anii 2000. Dar, odată ajuns la vârful Central European Media Enterprises, compania care deținea mai multe televiziuni în țările din Europa centrală și de est, inclusiv Pro TV, Sârbu a ratat planul său de a face din CME o companie integrată pe vertical și sănătoasă financiar. În 2015 Sârbu a fost arestat 4 luni pentru evaziune și delapidare, lovitură pe care a pus-o pe seama lui Victor Ponta și a lui Sebi Ghiță. Ani mai târziu acesta a aflat că totul i s-a tras de la americani. Americani care, supărați pe furturile din CME, au vorbit cu cine trebuie pe linia de ambasada, care acesta a vorbit cu Florian Coldea. Deși generalul SRI era amic cu Adrian Sârbu, nu a mai avut ce face, iar acesta acum vrea să se răzbune pe americani.

Silviu Predoiu, zis și Securistul, cu vârsta de 63 de ani. Predoiu vine dintr-o familie veche de securiști. Tatăl său a lucrat la UM 0195 Contrainformații Militare de la Inspectoratul General al Miliției, fiind transferat în anul 1986 ca inspector-șef al Inspectoratului Județean de Miliție Giurgiu. În perioada 18 octombrie 1993 – 22 noiembrie 1997, efectuează o misiune externă de lungă durată, fiind detașat ca secretar III la Ambasada României din Lagos. Aici, este recrutat de GRU (serviciul militar de informații externe al Rusiei), practic, își trădează țara. Inexplicabil, apoi, la reîntoarcerea în țară, Predoiu devine cel mai longeviv șef de serviciu secret din istoria României, cu 13 ani de mandat în care a condus SIE cu mâna forte. Acesta a rezistat atâta timp prin sprijinul pe care i l-a acordat lui Traian Băsescu în două momente critice: în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009, când rezultatul a fost decis de românii din străinătate, și la referendumul de demitere din 2012, când agenți ai SIE au contribuit la intoxicarea cancelariilor occidentale și a opiniei publice internaționale. După o scurtă încercare de penetrare în politică, mai precis la Pro Romania, Predoiu se plictisește. Predoiu are legătură directă cu Moscova și vrea să le pună rușilor pe masă un proiect de partid naționalist, filo-ortodox, asumat valorilor tradiționale.

Recent, cei trei au pus la cale planul constituirii unui asemenea partid, plecând și de la sondajele de opinie care arată că românii rămân în marea lor majoritate o națiune conservatoare. Proiectul nu e nou, e un proiect reșapat din vechiul SIE, dar pentru care nu existau premise și context. Acum, există, mai ales că AUR a ratat oportunitatea de a ocupa eșichierul naționalist dur, AUR fiind un proiect la care a pus umărul SRI. Voiculescu vine cu partidul, căci are un soi de SRL politic pe care îl tot reconvertește de atâția ani, ba în umanist, ba în conservator, Sârbu pune la bătaie ce mai are din trust, iar Predoiu s-a angajat că va aduce banii, cel mai probabil de la ruși.

Sursă text: Strictsecret.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background