„Dictatura militară a lui Raed arafat și armata ascunsă de 90.000 de persoane”. Sorin Roșca Stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 15 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Fostul jurnalist și senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Există un proiect oficial de ordonanță de urgență al statului român prin care se va înființa o armată de 90.000 de persoane. Este vorba despre o instituție nouă dotată cu armament și cu dreptul de a trage în oameni”.

Agenția Națională pentru Situații de Urgență ar urma să funcționeze ca un minister având rolul unei autorități de stat autonomă, o instituţie militarizată, parte a sistemului de securitate naţională. „Cei 90.000 de militari vor avea dreptul chiar să să tragă în oameni și să dea amenzi uriașe sau să acorde condamnări penale de la 3 la 7 ani” – susține Sorin Roșca Stănescu.  

Conform fostului senator, viitorul președinte ANSU ar putea decide declararea stării de alertă, dar și a stării de urgență. În prezent, această sarcină îi revine doar președintelui României, sub condiția validării de către Parlament.

„Această armată, care ar putea deveni vizibilă în scurt timp, formidabila armată a lui Raed Arafat, este o instituție profund neconstituțională” – a adăugat Roșca Stănescu. „Bugetul pentru acest proiect este unul imens: 1% din bugetul statului și 2% din toate bugetele locale, plus sumele încasate de pe urma amenzilor pe care ei le vor da”.

Răspunsul lui Raed Arafat

În urma acestor informații apărute în spațiul public, Departamentul depentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, a dat următorul comunicat:

„Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnește controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai.

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente”, se arată într-un comunicat de presă al DSU”.

Sorin Roșca Stănescu este de părere că, „dacă nu e mâna lui Arafat, atunci a cui o fi? Până la proba contrarie, am putea să-l credem. Dar proba contrarie ar trebui să fie pusă la dispoziția opiniei publice chiar astăzi. Cine a atentat la ceea ce a mai rămas din democrația din România?”

„Declarația DSU este falsă”

Moderatoarea de la News România, Iosefina Pascal, susține faptul că „acesta este un act ratat. De ce? Să ne amintim: Acum 11 ani, Gabriel Comănescu de la GSP și mai mulți politruci, oameni de afaceri, inclusiv Raed Arafat, au militat pentru desființarea Agenției Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare. Raed Arafat dorea atunci subordonarea ei și transformarea acesteia într-o instituție militarizată. Iar acum, contextul este unul favorabil”.

Întreaga declarație a Iosefinei Pascal: https://www.facebook.com/watch/?v=843899459823358

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background