Val de violențe în România – măcelarii căutați de poliție

Postat de pe 8 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, tendința absolut șocantă a unei părți semnificative din societatea românească de a recurge la violență și la brutalitate din senin.

Într-o perioadă relativ scurtă site-urile de știri, rețelele de socializare și posturile de televiziune au fost luate cu asalt de știri care au șocat România: de la crima odioasă a unui bătrân patron care și-a ucis angajata însărcinată și până la maltratarea animalelor. Pe paginile de social media ale diferitelor asociații care se ocupă cu îngrijirea animalelor au apărut tot mai multe cazuri de câini sau pisici schingiuiți pe stradă de trecători. Deși poate părea că ar fi vorba de cazuri izolate, situația se agravează. În Fălticeni a fost găsit un pui de pisică decapitat și a fost identificat rapid autorul faptei: un bărbat de 55 de ani care a decis să-și ucidă animalul de companie pentru că s-ar fi urcat pe masă și ar fi dărâmat obiecte. În Arieșeni, un câine a fost schingiuit și bătut până la moarte, iar întreaga oroare a fost filmată.

Jurnalista Iosefina Pascal a scos în evidență faptul că genul acesta de indivizi, capabili să comită abuzuri grave asupra ființelor vulnerabile, sunt înclinați să comită atrocități și asupra oamenilor. „Cazurile acestea de violență, tortură, cruzime, bestialitate asupra animalelor trebuie tratate cu maximă seriozitate, pentru că ne arată că personajele care comit astfel de acte fie au mai făcut-o și în trecut, fie o pot face și trebuie monitorizați. Ar trebui să avem un registru al pedofililor, al violatorilor, al persoanelor care torturează animale, al hoților ș.a.m.d.”, a avertizat Iosefina Pascal. Totodată, ar trebui să existe cel puțin o poliție a animalelor, prin intermediul căreia autoritățile, cu ajutorul comunității, să prindă și să pedepsească indivizii care chinuie sau omoară pisici sau câini. Comunitatea nu se poate implica activ, pentru că în România nu există transparență cu privire la datele ce țin de infractori sau de crime.

Tot felul de personaje cu apetență în a chinui și abuza ființele vulnerabile și-au dat seama că, în România, legea este mai mult opțională, ceea ce le-a încurajat acțiunile reprobabile.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background