USR continuă demersurile pentru privatizarea Sănătății în plin scandal

Postat de pe 14 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a analizat activitățile USR-ului și scandalurile în care este implicat partidul.

„Primul membru al rețelei: brunetul serios din Viena. Alin nu a fost de acord să-i fie folosit numele real pentru acest articol pentru că ‘niciunul dintre noi nu a analizat vreodată în mod serios ce s-ar putea întâmpla, de ce am putea fi învinuiți în cazul în care micul nostru trafic cu medicamente ar deranja pe cineva’” este ghicitoarea cu care și-a început analiza Iosefina Pascal. Misteriosul „Alin” nu este nimeni altul decât Vlad Voiculescu. Articolul din care este preluată ghicitoarea aparține unui membru de vază din ONG-urile lui Voiculescu, care recunoștea încă de acum 10 ani că organizația lor se ocupa cu traficul de medicamente.

În 2023, oamenii de încredere ai lui Vlad Voiculescu, care se ocupă de rețeaua de medicamente, sunt soții Althamer, Monica și Liviu Emi, fost șef la DGA. Monica Althamer este membru și în ONG-ul lui Codin Maticiuc, care s-a ocupat de reconstruirea etajului 7 al Spitalului Fundeni, pentru pacienții pediatrici oncologici, adică fix „clienții” rețelei de citostatice pe care a creat-o în urmă cu mai multă vreme Vlad Voiculescu. Monica Althamer este legătura ONG-uri din rețeaua de trafic de medicamente cu lumea pharma, deci cu furnizorii de medicamente. Articolele din anii precedenți dezvăluie că Voiculescu se aproviziona cu medicamente de la cea mai mare farmacie din Viena.

E limpede că nu există niciun fel de transparență privind sumele încasate de aceste ONG-uri așa-zise binefăcătoare. La fel de clar este că, pentru a nu mai lăsa loc unor astfel de abuzuri, ar trebui să existe o legislație mai clară pentru donațiile în sistemul public de sănătate. Ar trebui să se impună ca ONG-urilor care acaparează sistemul public de sănătate să le fie absolut interzisă amestecarea în activitatea spitalicească.

În plin scandal, Claudiu Năsui aduce o propunere legislativă în atenția poporului, prin care se dorește ca cetățenii să aibă abonamente de asigurare de sănătate în funcție de câți bani dau la stat sau la privat, pe modelul american. Practic, prin această măsură s-ar privatiza sistemul de sănătate. Românii plătesc deja asigurări de sănătate și de multe ori se trezesc la spital sau la farmacie că nu există suficiente fonduri pentru analize sau medicamente compensate.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background