Uniunea Europeană a primit suficiente doze de vaccin pentru aproximativ 70% din populația adultă

Postat de pe 11 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Șeful Comisiei Europene a declarat că 500 de milioane de doze vor fi distribuite celor 27 de state membre. Acestea vor ajunge duminică și sunt “suficiente pentru a vaccina complet cel puțin 70% din adulții din UE luna aceasta”.

Ursula von der Leyen a precizat că blocul comunitar este pregătit să livreze mai multe vaccinuri, inclusiv împotriva noilor tulpini. Președinta Comisiei Europene afirmat că  “Acum statele membre trebuie să facă totul pentru a crește ritmul de vaccinare. Abia atunci vom fi în siguranță”.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 63,8% din populația adultă a Uniunii a primit o doză de vaccin. 44,1% din populație a primit schema completă de vaccinare. Uniunea Europeană are ca obiectiv să aibă suficiente vaccinuri pentru a imuniza întreaga populație eligibilă până la sfârșitul lunii septembrie.

Peste 320 de milioane din dozele primite de statele Uniunii Europene au fost de la Pfizer. Vaccinul AstraZeneca a fost livrat în 84 de milioane de doze, iar Moderna în 43,3 milioane. Compania Johnson&Johnson, care produce un vaccin cu doză unică, a livrat 18 milioane de doze.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background