Ungaria are nevoie de Rusia pentru a câștiga independența Ardealului, dar rușii nu-i sprijină!

Postat de pe 24 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat ofensiva economico-diplomatică a Ungariei în Transilvania, în oglindă cu cea românească în Moldova, arătând care este contextul geopolitic creat astfel în estul și vestul României.

Ungaria și-a atins potențialul maxim de dezvoltare economică derivat din integrarea europeană. Viktor Orban pare să confunde poziționarea strategică a Ungariei cu campania electorală, ținând anumite discursuri sau emițând anumite opinii în beneficiul propriei sale imagini. Ungaria încearcă să depășească stadiul integrării europene și să atragă o nouă rundă de investiții și de dezvoltare economică. Ungaria face investiții directe în Transilvania, care, până anul trecut, erau mai mari decât investițiile pe care le făcea România în Republica Moldova. Ciprian Purice este de părere că aceste investiții în Transilvania se vor opri în maxim 2 ani.

Grupul de la Cluj a militat și militează în mod activ pentru o Transilvanie independentă. „Se va încerca folosirea influenței lui Orban și a guvernului de la Budapesta prin intermediul etnicilor maghiari din România în alegeri, în favoarea Factorului Extern. E atât de mare disperarea lui Orban pentru păstrarea puterii, încât va vinde Ungaria oricui va plăti, fie că e vorba de SUA, fie că e vorba de Rusia. Ungurii vor încerca să se concentreze pe Transilvania în 2024, însă fără efecte, pentru că UDMR nu va mai fi folositor”, a punctat Ciprian Purice.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background