Un strop de pornografie economică

Postat de pe 31 ianuarie 2024

Autor: Monica Tatoiu

2024, anul epidemiilor mortale în economia mondială. Haos și  fum fără răspunsuri la întrebările: Cine-s doctorii experți în vindecare? Ce tratamente propun? Ce interese au? Cât de multe economii vor rămâne cu handicap? Cine plătește tratamentul? De unde banii cu acoperire?

Ca să evaluăm corect posibilele răspunsuri trebuie să ne întoarcem în timp. La prima „epidemie” în economia mondială și „vaccinurile” ei. Anii ‘70. Apoi anii ‘90, 2008-2010, 2020-2022. Organismul numit economie a prezentat primele simptome de boală la sfârșitul implementării planului Marshall în Europa de Vest. Revoltele studențești și baricadele de la Paris în 1968 au fost primele crampe. Boala a fost tratată evitând recunoașterea cauzei și ne-am trezit cu „spitalizarea” costisitoare în 1973.

Cauza declanșării bolii a fost în anii ‘70, tipărirea de dolari fără acoperire. Banii fără acoperire sunt hârtii fără valoare. Care provoacă  inflație, „boala” care afectează toate organele vitale ale statelor. Care poate duce la „cancer” dacă nu se începe urgent un tratament serios (Argentina studiu de caz) prescris de doctori care își respectă jurământul. În epidemia despre care vorbesc, tratamentul a fost pe diminuarea efectelor, lăsând cauza neatinsă și diluând impactul pandemiei prin creșterea cardinalului mulțimii evaluate. Brusc procentul de îmbolnăviri s-a micșorat și numărul de conflicte militare în lumea a treia s-a amplificat. A urmat o trecere pe la primiri urgențe în ‘90. Criza  Dotcom (IT). S-au stabilizat pacienții din Occident prin căderea Cortinei de Fier. Statele est-europene au adus forță de muncă ieftină și foarte calificată în domenii sensibile unde oferta rămăsese în urma cererii. Costuri mici și profitul a fost  resuscitat. Marca germană a renunțat la masca de oxigen și  pacientul european a putut lansa moneda euro în 1999-2002. Ce potriveală că în Organizația Mondială a Comerțului a fost primită China în decembrie 2001, în mandatul Clinton.

În timpul acesta se continua tipărirea dolarilor fără acoperire. Goana după profit rapid și ușor a dus la criza din sistemul bancar american în 2007, crampe în martie, spitalizare 2008-2010. Când începe să lucreze și tiparnița de euro. Băncile trebuiau salvate. Începe să crească inflația. Toate organele economiei mondiale încep să aibă crampe. Economia mondială nu a avut nevoie de măști de „oxigen” economic  vreo 9 ani timp în care atenția cetățenilor lumii emancipate a fost dirijată spre ideologii noi. Care necesitau  noi industrii cu costuri  guvernamentale mari. Din taxe tot mai mari.  Green Deal, salvarea planetei și a democrației și drepturile minorităților de tot mai multe feluri.  Absorbția banilor fără acoperire, pas cu pas. A urmat masca adevărată și blocarea mobilității. Apoi războiul din Ucraina. Alți bani tipăriți fără acoperire.

Și uite așa economia lumii a ajuns pe perfuzii la urgență în 2024. Din nefericire cu aceiași doctori de gardă. Câți pacienți mai ies pe picioare din spital în 2024? Epidemia în economie face ravagii. Ce urmează nu poate fi un război standard pentru că riscăm să distrugem Pământul la ce arme au fost dezvoltate. Trebuie să schimbăm doctorii  și tratamentul? Sau pleacă singuri la pensie  și  ne întoarcem la tratamentele băbești? Despre aceste răspunsuri este vorba în 2024. Medicina chinezească este o alternativă ieftină. Doar că nu există încă studii despre cum vor reacționa genele vestului la cele ale estului. Rămâne să demonstreze cobaii aleși de „experți”!


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background