UE impune restricții mai dure la importurile de produse agricole din Ucraina dar fără a plafona grâul

Postat de pe 9 aprilie 2024

Statele membre ale UE și europarlamentarii au convenit luni să impună restricții mai dure la importurile de produse agricole din Ucraina, dar fără a plafona grâul, scrie Le Monde.

Acest acord, care mai trebuie aprobat oficial luni seara de ambasadorii celor douăzeci și șapte apoi marți de o comisie a Parlamentului European, reînnoiește pentru un an, din iunie, scutirea vamală acordată Ucrainei în „asociere de limitări”.

Acordată din 2022 pentru a sprijini Ucraina în fața invaziei rusești, această scutire de taxe vamale alimentează furia fermierilor europeni, care acuză afluxul de produse ucrainene că scădeau prețurile locale și rezultă din concurența „nedreptă”. 

Potrivit acordului ajuns luni, Bruxelles-ul va putea acum să adopte rapid „măsuri de remediere” în cazul unor „tulburări semnificative” pe piață, chiar dacă aceasta afectează doar o singură țară, cu monitorizarea sporită a fluxurilor de cereale.

În special, importurile scutite de taxe vamale de păsări de curte, ouă, zahăr, porumb, miere și ovăz vor fi plafonate la volumele medii importate între mijlocul anului 2021 și sfârșitul lui 2023.

sursă:  Le Monde.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background