Ucraina și NATO resping propunerile de negociere ale lui Vladimir Putin care „se ciocnesc cu bunul simț” și nu sunt „de bună-credință”

Postat de pe 15 iunie 2024

Cererile președintelui rus Vladimir Putin, care a propus vineri retragerea trupelor ucrainene din patru regiuni pentru a lua în considerare negocieri de pace, „se ciocnesc cu bunul simț ”, a declarat vineri Mykhaïlo Podoliak, consilier al președinției ucrainene. Propunerea de negociere a lui Vladimir Putin nu este „de bună-credință”, a spus si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie Le Monde

„Trebuie să scăpăm de aceste iluzii și să nu luăm în serios „propunerile Rusiei” care se ciocnesc de bunul simț ”, a reacționat el pe rețeaua de socializare X.Nu există noi „propuneri de pace” din Rusia. Entitatea Putin a exprimat doar „setul standard al agresorului”, care a fost auzit deja de multe ori. Conținutul său este destul de specific, extrem de ofensator pentru dreptul internațional și vorbește absolut elocvent despre incapacitatea actualei conduceri ruse de a evalua în mod adecvat realitățile.

Punct cu punct, „propunerea RF” arată astfel:
1. Dă-ne teritoriile tale.
2. Renunță la suveranitatea și subiectivitatea ta.
3. Lăsați-vă neprotejați (fără apartenență la alianțe).
4. Ridicați (împreună cu țările occidentale) toate sancțiunile în totalitate și imediat, astfel încât să ne putem umple economia militarizată și să facem mai multe investiții în provocări informaționale în întreaga lume.
Cel mai important, 5. Să reparăm urgent „ne/eșecul Rusiei” în detrimentul #Ucrainei.

Desigur, nu există nicio noutate în asta, nici propuneri reale de pace și nicio dorință de a pune capăt războiului. Dar există dorința de a nu plăti pentru acest război și de a-l continua în noi formate. Totul este o farsă completă. Prin urmare – încă o dată – scăpați de iluzii și nu mai luați în serios „propunerile Rusiei” care sunt jignitoare pentru bunul simț…”

Propunerea de negociere a lui Vladimir Putin nu este „de bună-credință”, potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg

Propunerea de negocieri făcută Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin „nu este de bună-credință” , a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Nu este o propunere făcută cu bună-credință ”, a spus Stoltenberg la Bruxelles, după ce Moscova a propus Ucrainei să-și retragă trupele din regiunile revendicate de Rusia și să renunțe la aderarea la NATO, pentru a lua în considerare negocieri de pace.

sursă: Le Monde


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background