Tragedie demografică – infertilitatea este în creștere!

Postat de pe 8 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a abordat un subiect delicat, acela al infertilității. Statisticile arată că 4 din 10 cupluri nu reușesc să obțină o sarcină, deși încearcă de la un an până la cinci ani. 1 din 4 sarcini este obținută în urma unui tratament.

Media sarcinilor obținute prin intermediul unor tratamente speciale este de 18% în ultimii cinci ani, iar în 2021 s-a înregistrat o creștere de 5 procente, ajungându-se la 23%. E clar că trebuie identificate cauzele pentru care are loc acest fenomen, altfel ne vom confrunta cu o depopulare drastică. Jurnalista a atras atenția asupra problemei deosebit de grave a infertilității, sugerând că există o posibilitate ca acest fenomen de accentuare a infertilității să aibă legătură cu vaccinarea. 

Și mai îngrijorător este că, în prezent, doar unul din cinci cupluri își mai doresc să facă un copil. Într-un fel, este de înțeles de ce cuplurile tinere sunt nesigure în ceea ce privește procrearea. În primul rând, în România nu există predictibilitate, unul dintre cele mai importante sectoare, cel al educației, spre exemplu, fiind reformat de la un an la altul, creându-se astfel un haos generalizat. Totodată, se pune problema ca familiile care decid să aibă un copil să aibă și ce să pună pe masă, ori în România traiul nu este unul tocmai bun. În plus, există și factorul social, pentru că generațiile s-au schimbat foarte mult și a apărut peste noapte o discriminare mai dură și mai agresivă ca oricând, bazată pe criterii cât se poate de stupide sau superficiale, precum brand-ul de haine cu care este îmbrăcat un copil. Apar astfel multe frustrări apăsătoare pentru copii, care ar trebui, de fapt, să se concentreze asupra învățatului și asupra bucuriei vârstei. Mai există și spaima constantă că putem fi loviți de război sau de o nouă pandemie, ambele cu efecte dezastruoase asupra vieților oamenilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background