Televiziunea publică spaniolă va difuza rezultatul alegerilor numai dacă câștigă stânga

Postat de pe 18 februarie 2024

RTVE va difuza un film pe canalul său principal dacă partidul PP de centru-dreapta este reales, scrie European Conservative

Televiziunea publică din Spania intenționează să arate rezultatele finale ale unor importante alegeri locale duminică — dar numai dacă dreapta își pierde majoritatea.

RTVE va difuza rezultatele alegerilor din Galicia de duminică pe canalul său principal, La 1, dar va trece la difuzarea filmului Wonder Woman dacă se pare că Partidul Popular (PP) de centru-dreapta a fost reales. Cu toate acestea, dacă partidul va pierde majoritatea – potențial inaugurând o coaliție de stânga – acoperirea va continua.

Ziarul spaniol El Mundo a relatat povestea, dând vina pe un război de rating cu un canal rival pentru decizie. Cu toate acestea, grupul de cetățeni, Free TVE, care pledează pentru un radiodifuzor public imparțial din punct de vedere editorial, a denunțat planul postului de televiziune, acuzând postul că „înjoseste” poporul din Galicia și „ascunde” un câștig al PP.

Alegerile au loc duminica aceasta în Comunitatea Autonomă din Galicia. Regiunea și întreaga țară vor urmări îndeaproape rezultatele, deoarece există posibilitatea ca Partidul Popular (PP) de centru-dreapta să-și piardă guvernarea majoritară de lungă durată în regiune. Chiar dacă PP se confruntă cu o înfrângere de o anumită natură, rămâne de văzut exact cum se va împărți votul și cine va putea forma un guvern. 

Pentru stânga, și în special pentru partidul socialist de guvernare, PSOE, înfrângerea PP în regiune ar conta ca o victorie. PSOE, care s-a clasat pe locul doi după PP la alegerile din iulie trecută, a parcurs lungimi uriașe – posibil ilegale – pentru a forma coaliția care le-a permis să rămână la putere. 

sursă: European Conservative


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background