Talciocul de armament NATO

Postat de pe 2 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Se câștigă o grămadă de bani cu aceste armamente traficate. După aceea, tot acești mari donatori de armament o să se plângă că se trezesc cu pericolul ca niște teroriști bizari dețin muniție NATO”.

În spațiul public, prin intermdiul unei site de socializare, a apărut un videoclip în care un bărbat de origine siriană prezintă armament despre care specifică că sunt din partea Tratatului Nord-Atlantic. Ceea ce prezintă ar face parte din ajutorul trimis de NATO către Ucraina, iar bărbatul respectiv a obținut aceste arme în mod gratuit, iar acum le oferă spre vânzare prin intermediul unei aplicații numite Telegram.

Chiar dacă această poveste ar avea o ușoară tentă de conspirație, mai multe surse de prestigiu prezintă acest narativ, al traficului de arme din Ucraina, ca fiind unul real. Președintele Europol a declarat pentru publicația germană Welt că fenomenul de trafic de armament din Ucraina are loc. În interviu se specifică faptul că există un risc ca aceste arme să ajungă pe mâna unor teroriști sau a unor grupări de crimă organizată. În același scenariu, site-ul de știri american Breitbart prezintă opinia reprezentanților unei organizații non-guvernamentale din Canada care susține că o parte dintre armele trimise armatei ucrainiene ar ajunge cumva și în Rusia. De asemena, ziarul italian Il Giornale scrie cum că armament NATO fabricat în Italia a fost găsit de vânzare pe internet.

Iosefina Pascal susține că, încă de la început, această strategie de a trimite armament NATO către trupele ucrainiene ar fi fost una greșită: „Ucrainienii nu au fost instruiți cu astfel de tehnici militare moderne. Analiști militari au specificat faptul că urma armelor se va pierde la un moment dat. NATO trimite tot acel echipament în Ucraina, însă nu se știe ce se va întâmpla cu el după aceea. Pe lângă asta, este cunoscut faptul că rușii au capturat asemenea armament în conflictele lor cu ucrainienii”.

Banii noștri, pe mâna cui nu trebuie

Acesta arme din partea Tratatului Nord-Atlantic au fost fabricate din banii trezoreriei organizației, fond unde contribuie și România ca membră NATO. În acest mod, jurnalista GOLD FM pune problema că românii cotizează în prezent la armamentul care are șanse să ajungă în țări teroriste sau în cadrul armatei Federației Ruse. „Eu nu vreau să spinsorizez teroriști, traficanți de carne vie, de droguri sau alte bande de crimă organizată” – specifică aceasta. „Se câștigă o grămadă de bani cu aceste armamente traficate. După aceea, tot acești mari donatori de armament o să se plângă că se trezesc cu cu pericolul ca niște teroriști bizari dețin armament NATO”.

În timp ce guvernații din România specifică că nu există banii la buget pentru creșterea pensiilor sau alte probleme pe care le înregistrează țara, s-ar fi găsit fonduri care să fie atribuite către NATO în scopul ajutorării Ucrainnei cu tehnică militară.  

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background