Studiu: Tinerii sunt mai puțin fericiți decât generațiile mai în vârstă
Postat de Gold FM Radio pe 21 martie 2024
Raportul Fericirii Mondiale, un barometru anual al fericirii în 140 de națiuni coordonat de Centrul de Cercetare pentru Wellbeing al Universității Oxford, Gallup și Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă a ONU, a arătat „scăderi deconcertante [în fericirea tinerilor], în special în America de Nord și Europa de Vest”, Cel mai important medic al Americii spune că eșecul guvernelor de a reglementa mai bine rețelele sociale este „o nebunie”, scrie The Guardian
Tinerii devin din ce în ce mai puțin fericiți decât generațiile mai în vârstă, deoarece suferă „echivalentul unei crize la mijlocul vârstei”, a arătat un studiu global, în timp ce cel mai mare doctor din America a avertizat că „tinerii se luptă cu adevărat”.
Dr. Vivek Murthy, chirurgul general al SUA, a spus că a permite copiilor să folosească rețelele sociale este ca și cum le-ați oferi medicamente care nu sunt dovedite a fi sigure. El a spus că eșecul guvernelor de a reglementa mai bine rețelele sociale în ultimii ani a fost „o nebunie”.
Noile date au dezvăluit că tinerii din America de Nord erau acum mai puțin fericiți decât parintii lor, aceeași schimbare „istorică” fiind așteptată să urmeze și în Europa de Vest.
Scăderea fericirii în rândul persoanelor sub 30 de ani a scos SUA din topul celor mai fericite 20 de națiuni, a dezvăluit World Happiness Report 2024.
După 12 ani în care oamenii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani au fost considerați ca fiind mai fericiți decât generațiile mai în vârstă din SUA, tendința pare să se fi inversat în 2017. Decalajul s-a redus și în Europa de Vest și aceeași schimbare s-ar putea întâmpla în anul viitor.
Murthy a descris concluziile raportului drept „un semnal de alarmă că tinerii se luptă cu adevărat în SUA și acum din ce în ce mai mult în întreaga lume”. El a spus că încă așteaptă să vadă date care să demonstreze că platformele de social media sunt sigure pentru copii și adolescenți și a cerut acțiuni internaționale pentru a îmbunătăți conexiunile sociale din viața reală pentru tineri.
Raportul Fericirii Mondiale, un barometru anual al fericirii în 140 de națiuni coordonat de Centrul de Cercetare pentru Wellbeing al Universității Oxford, Gallup și Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă a ONU, a arătat „scăderi deconcertante [în fericirea tinerilor], în special în America de Nord și Europa de Vest”, a spus prof. Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de Cercetare pentru Wellbeing și editor al studiului.
„Când vedem că în unele părți ale lumii copiii se confruntă deja cu echivalentul unei crize de vârstă mijlocie, acest lucru necesită o acțiune politică imediată”, a spus el.
Scorurile de fericire în scădere pentru America de Nord (într-o grupare care include Australia și Noua Zeelandă) „contrazic o noțiune bine stabilită… potrivit căreia copiii încep viața mai fericiți înainte de a aluneca în jos pe curba U către o criză de mijloc, înainte de atigne fericirea din nou”, a adăugat De Neve.
sursă: Raportul Fericirii Mondiale