STS anunță deja probleme la alegeri – tabletele contraatacă

Postat de pe 19 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

STS a anunțat că sunt probleme cu tabletele ce ar fi urmat să fie folosite în cadrul procesului alegerilor propriu-zise. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a analizat criza generată de digitalizarea votului.

Cetățenii s-au îndoit de eficiența tabletelor de votare încă din 2019-2020. STS-ul anunță, însă, că a identificat probleme abia acum și că trebuie să achiziționeze alte device-uri, pentru care, bineînțeles, este nevoie de alte milioane. Ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro pentru ca STS-ul să încheie primele 5 contracte de achiziții de tablete. În total, se vor cheltui peste 23 de milioane de euro pe toate contractele vizate de STS.

E bizar cum dispozitivele STS-ului s-au stricat în doar 4-5 ani, deși au stat mai mult nefolosite. „Eu cred că înainte să li se aprobe orice buget, ar trebui să dea niște explicații și să ne lămurească în special pe noi, alegătorii, de ce sunt stricate tabletele sau dacă au fost stricate și la rândul precedent de alegeri”, a comentat Iosefina Pascal. Pe lângă toți banii dați pe tabletele propriu-zise, STS-ul intenționează să mai investească niște zeci de milioane în plus pentru suport IT.

Cele patru rânduri de alegeri din acest an au dat startul campaniei de atragere de flotanți. S-a pregătit deja o metodă rapidă a creșterii numărului de flotanți. Potrivit legislației actuale, un cetățean își poate schimba adresa înainte de vot cu cel puțin o jumătate de an. La întâlnirea recentă a lui Marcel Ciolacu cu reprezentanții Asociației Comunelor din România, s-a discutat despre modificarea în regim de urgență a timpului pentru schimbarea adresei de flotant a cetățenilor. Așadar, cine are drept de vot și poate să voteze va putea să obțină viză de flotant cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua votului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background