Stoltenberg: NATO ar trebui să fie pregătită pentru „vești proaste” din Ucraina

Postat de pe 4 decembrie 2023

„Trebuie să sprijinim Ucraina atât în ​​vremuri bune, cât și în cele rele”, spune șeful NATO într-un interviu ARD citat de Politico

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, deoarece Kievul continuă să se apere împotriva invaziei totale a Rusiei.

„Războaiele se dezvoltă în etape”, a spus Stoltenberg într-un interviu sâmbătă cu postul german ARD. „Trebuie să sprijinim Ucraina atât în ​​vremuri bune, cât și în cele rele”, a spus el.

„De asemenea, ar trebui să fim pregătiți pentru vești proaste”, a adăugat Stoltenberg, fără a fi mai specific.

Comentariile sale vin pe măsură ce aliații occidentali dezbat asupra muniției și ajutorului financiar pentru Ucraina și pe măsură ce Moscova își crește nivelul trupelor. Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret pentru a crește numărul de soldați cu aproximativ 170.000 la un total de 1,3 milioane.

Linia frontului s-a mutat puțin în ultimele luni, în ciuda contraofensivei Kievului din timpul verii. Dar ucrainenii au folosit rachete de croazieră pentru a respinge flota rusă în Marea Neagră și au provocat pagube adânci pe teritoriul Rusiei.

„Sunt victorii mari, chiar dacă nu au reușit să treacă pe linia frontului”, a spus Stoltenberg în interviu.

Stoltenberg le-a cerut membrilor NATO să intensifice producția de muniție, deplângând starea fragmentată a industriei de apărare a Europei.

„Nu suntem capabili să lucrăm atât de strâns împreună pe cât ar trebui”, a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, dar ar prezenta și un pericol pentru restul aliaților, a spus Stoltenberg. 

„Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”.

sursă: Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background