Statul folosește cum vrea banii românilor

Postat de pe 27 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a deschis subiectul cheltuielilor pe care le face statul din banii contribuabililor.

S-a iscat o altercație între doi politicieni din Comisia de Muncă de la Camera Deputaților, totul pornind de la proiectul majorării salariilor funcționarilor publici din administrația locală și parlamentarilor. Pentru a înțelege clar întreaga situație, trebuie să cunoaștem foarte bine datele problemei. Eligibili pentru o majorare a indemnizațiilor sunt aproximativ 40.000 de consilieri locali, 1.400 de consilieri județeni, 3.000 de primari, 3.000 de viceprimari și 41 de președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene. Acestora li se adaugă peste 400.000 de funcționari în administrația publică locală.

Un număr uriaș de politicieni și funcționari beneficiază de măsura majorării salariului în condițiile în care România se confruntă cu un deficit bugetar critic, de peste 50%. Statul se apropie cu pași repezi de incapacitatea de plată. Iosefina Pascal subliniază că, dacă ar fi să ne luăm după datele furnizate de stat cu privire la deficitul bugetar, măsura propusă ar fi pur și simplu imposibilă.

Corupția în România își întinde tentaculele în toate domeniile posibile

Într-un stat normal, medicii, organele de poliție, politicienii și angajații din domeniul juridic ar trebui să aibă niște salarii suficient de bune, pe măsura responsabilităților deținute și pe măsura eforturilor depuse. În schimb, au salarii destul de mici, lucru care îi împinge spre ilegalități și spre a-și forma un soi de găști în care se protejează unii pe ceilalți.

Pe ce sparge statul banii?

Reprezentanții statului se înhamă la tot felul de proiecte, care mai de care mai interesante. Au de dat 250.000 de euro pentru a furniza școlilor din Roșiori de Vede dezinfectanți, măști de protecție, plexiglas și lămpi UV. Nu se știe dacă anumite școli își vor putea continua activitatea din cauza facturilor exagerat de scumpe la curent, gaze și apă, lucruri de bază de altfel, dar politicienii noștri sunt preocupați de dezinfectanți și măști.

Primăria din Constanța vrea să investească 98 de milioane de lei pentru flori și garduri verzi. Dacă astea sunt marile probleme pe care le observă primarii în orașe… atunci nu prea își merită mărirea de salariu. Rafila irosește banii pe vaccinuri care expiră pe rafturi și nu vor fi folosite niciodată, iar vina este tot a cetățenilor. Deci banii contribuabililor se duc pe vaccinuri inutile, floricele pe câmpii și dezinfectanți în școlile care e foarte posibil să se închidă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background