SRS: România a devenit, din țară de tranzit a drogurilor, una de consum extins

Postat de pe 22 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre scandalul crimei șoferului drogat, complicitatea polițiștilor și a autorităților, dar și despre amploarea fenomenului traficului și consumului de droguri în România.

România este împânzită de o rețea coruptă în care afaceriștii au legături periculoase cu lumea interlopă, cu serviciile secrete și cu instituțiile de forță. Acești așa-ziși „oameni de afaceri” care se cred stăpânii lumii au odrasle pe care le educă în același stil, insuflându-le aceeași aroganță și impresia că li se cuvine orice, multe dintre aceste pușlamale ajungând să se drogheze sau să traficheze droguri și să genereze fel de fel de nenorociri.

„România nu a ajuns întâmplător dintr-o țară de tranzit a drogurilor o țară de mare consum. S-a ajuns în această situație din simplul motiv că oameni din instituțiile de forță ale statului s-au făcut complici ai traficanților de droguri. Din acest lanț imens de complicități vin bani la fel de mulți ca din industria de arme și din prostituție. Este o afacere colosală, o afacere murdară, o afacere pe seama vieții unor oameni și a sănătății unei populații, dar în România se desfășoară în voie această operațiune”, a punctat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Legislația extrem de precară lasă loc unor astfel de întâmplări nefaste, iar și mai grav este că legea și-așa defectuoasă pe care o avem nici nu se aplică într-o manieră corespunzătoare, la mijloc fiind vorba de sume colosale. Închisorile din România sunt pline de puștani păcăliți care au consumat droguri, în timp ce traficanții stau bine mersi și își trăiesc viața în lux. La fel de gravă este și legătura dintre părinții care se cred zei și „prințișorii” lor față de care manifestă o toleranță inexplicabilă, practică total greșită ce naște monștri și omoară oameni nevinovați.

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de ieri, jurnalista Iosefina Pascal a făcut o serie de dezvăluiri senzaționale despre legăturile lui Adriean Videanu cu soții Pascu, fostul primar general al capitalei simțindu-se profund nedreptățit și luând legătura cu Iosefina pentru a clarifica faptul că el nu i-ar cunoaște pe părinții tânărului drogat criminal. Apelul s-a dovedit a fi un mijloc prin care Videanu a amenințat-o pe jurnalistă, ridicând tonul și încercând să se disculpe cu disperare. Pe de altă parte, și Lucian Bode a făcut un adevărat scandal astăzi în PNL, cerând cu vehemență să nu se publice scrisoarea deschisă a lui Radu Moldovan în care politicienii erau avertizați că traficul și consumul de droguri scapă de sub control.

„Videanu când era primar general al capitalei, în ziarul Ziua apăreau tot felul de dezvăluiri legat de măgăriile pe care le făcea cu banii publici, măgării dovedite, și Videanu mi-a cerut o întâlnire. Am acceptat, cu condiția să filmăm și să înregistrăm toată discuția în biroul meu. La un moment dat, m-a pus să închid camera, am cedat, dar soția mea, care lucra la secretariatul ziarului Ziua, a apăsat greșit și a rămas înregistrarea sonoră deschisă, spre norocul meu. Atunci Videanu m-a amenințat că îmi ‘distruge toate afacerile cu chioșcurile de ziare’, afaceri ce aparțineau, de fapt, Clubului Român de Presă. Eu nu am cedat, a plecat și a făcut o conferință de presă în care a declarat că eu l-aș fi chemat și l-aș fi șantajat ca să ne facă favoruri în legătură cu chioșcurile. Norocul meu a fost că aveam înregistrarea. L-am dat în judecată, am biruit, cu hotărâre definitivă, cu despăgubiri pe care le-a plătit”, a mărturisit Sorin Roșca Stănescu, declarând totodată că Iosefina Pascal nu este lipsită de apărare și că amenințarea unui jurnalist de un asemenea calibru este extrem de gravă. „Videanu ar trebui să se liniștească de urgență!”, spune SRS.

Lucian Bode, actualul Secretar General al PNL-ului, în loc să se ocupe chiar și în al 12-lea ceas de problema drogurilor, sesizată în urmă cu un an de către Radu Moldovan, a ales să facă scandal în partid pentru a se mușamaliza informația care le demonstrează lipsa de acțiune și indiferența față de problemele presante ale țării. Și el ar trebui să se liniștească, având în vedere abuzurile pe care le-a coordonat asupra jurnaliștilor atunci când era la Ministerul de Interne.

Dacă înainte vreme traficul de țigări era una dintre modalitățile principale prin care se făceau bani negri, iată că astăzi se trece la o practică mult mai gravă și mult mai periculoasă: traficul de droguri. SRS susține că totul a început atunci când Agenția Națională Antidrog, plătită din bani publici pentru a combate acest fenomen, a început să utilizeze banii primiți pentru a încheia contracte cu diverse societăți comerciale și ONG-uri, delegând atribuțiile către aceste organizații. De la intrarea drogurilor în țară și până la traficul propriu-zis, valoarea tranzacției crește considerabil într-un interval scurt. În această afacere dezastruoasă sunt implicați și o parte dintre politicieni. Prin rețeaua aceasta extinsă a drogurilor este distrusă chiar familia, nucleul societății, și este distrus viitorul unor tineri necopți, în special în cazul familiilor care nu au mijloacele necesare pentru a-și trimite copiii, transformați în victime, în centre de dezintoxicare.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background