„Spitalul Lețcani și legăturile primejdioase” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 3 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Spitalul Modular Covid Lețcani din Iași a zăcut nefolosit și zace nefolosit, chiar dacă a costat în jur de 13 milioane de euro”.

Referitor la Spitalul Lețcani din Iași, Iosefina Pascal găsește în neregulă faptul că cei 13,2 milioane de euro (10 milioane de la Consiliul Județean Iași, 3 milioane din partea Consiliului Județean Neamț) atribuiți pentru construcție ar fi fost dați pritr-un intermediar din Transistria, Republica Moldova. Această zonă este una cuprinsă de cofilincetele separatiste și controlată de Rusia. Însuși acest intermediar ar avea legături cu oligarhii ruși.

„Acest intermediar a avut o treabă suspectă” – observă jurnalista GOLD FM. „Nu știm de ce a fost nevoie de acest domn să intervină la licitație imediat după ce Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a sărit cu încă trei milioane și ceva de euro către firma de construcții, pe lângă suma câștigată după licitație”.

„Legături primejdioase?”

Iosefina Pascal este de părere că aceste presupuse legături ar fi conectate la contextul actual european. Asta pentru că Spitalul Mobil Lețcani ar avea și un rol strategic pentru Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), având în vedere poziționarea acestei unități.

„Este extrem de gravă și o altă legătură cam suspectă. Tocmai a fost trimis în isnstanță dosarul fostului manager al Spitalului Județean Neamț pentru fraudare de fonduri în valoare de cinci milioane de euro. Pe scurt, s-au împărțit niște bani la multiple firme de casă. Aceste companii trebuiau să modernizeze blocul operator și să mai construiască unul. S-a întâmplat? Nu! Întâmplător sau nu patronul acestor firme este un apropiat al lui Arsene” – a adăugat Iosefina Pascal.

Bizareriile de la Spitalul Piatra Neamț

Un fapt ce nu ar fi la locului lui îl reprezeintă firma privată de ambulațe destinată transportării pacienților de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) către corpul mediacl specializat. Această firmă ar fi plătită cu în jur de 20.000 de lei pe lună.

„Distanța o reprezintă 20 de metri” – menționează jurnalista GOLD FM. „Treaba asta ar putea foarte bine făcută de către ambulanța județeană. Dar nu, ei au vrut să plătească o ambulanță care face un drum – două ăe zi și primește atâția bani pe lună. Aici, ce să vezi, alte legături dubioase. Patronul firmei ar fi, bineânțles, apropiat de managerul spitalului”.  

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background