Se îndreaptă Laura Codruța Kövesi către Cotroceni?

Postat de pe 30 mai 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Laura Codruța Kövesi va fi susținută de un partid apărut din spuma mării cu șase-opt luni înainte de alegeri. Acest partid va cutremura politica de la București”.

Chiar dacă mai sunt doi ani până în 2024, anul alegerilor prezidențiale în România, întreg mecanismul și toate tacticile s-ar fi pus deja în mișcare, după spusele lui Marius Ghilezan. Acesa este de părere că, până în momentul de față, un redutabil candiat va fi Laura Codruța Kövesi, actualul procuror-șef al Parchetului European și fost procuror general al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„Laura Codruța Kövesi îi va locul locul lui Dacian Cioloș în rândul liderilor progresiști din România” – subliniază jurnalistul. „Va fi lansată politic în această manieră neo-marxistă”. Ghilezan susține că sursele sale l-au informat în privința unei candidaturi a lui Kövesi la prezidențialele din 2024, iar aceasta va fi susținută de un partid apărut cu șase-opt luni înainte de ziua votului. „Acest partid va zgudui politica de la București” – a adăugat Ghilezan.

Polii de putere ai lumii, nu doar cei din Franța, posibila susținătoare a ascensiunii în carieră a lui Kövesi ar conlucra la această variantă pentru viitorul României. Actualul procuror-șef al Parchetului Europenar fi cea mai „fidelă” și cea mai „aspră” personalitate politică a României din partea marilor puteri. „Hegemonul nu ne vrea un stat democratic, un stat autoritar în epoca post-belică” – observă jurnalistul. „În acest sens, pariul numărul unu al Occidentului, la ora actuală, este Laura Codruța Kövesi”.

Marius Ghilezan atrage atenția că nimic nu este bătut în cuie și că până în momentul acțiunii, respectiv anul 2024, lucrurile nu se vor schimba, iar polii nu se vor răzgândi.  

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background