Cum arată o relație toxică cu propria persoană?

Postat de pe 29 mai 2022

Autor: Adrian Lambru

Autorul cărții „Arta de a te iubi”, Cristian Stan, a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Toate problemele de care ne ciocnim în viață sunt legate de relația toxică pe care o avem cu propria persoană”.

În ultimii ani, subiectul relațiilor toxice, fie că vorbim despre relații amoroase sau de prietenie, a devenit unul foarte popular, în special în rândul tinerilor, tot mai pasionați de dezvoltare personală. Toate relațiile interumane pe care le avem de-a lungul vieții nu au cum să fie complet toxice sau complet benefice, potrivit autorului. În fiecare dintre ele am întâlni din ambele părți, dar în cantități diferite.

Cristian Stan este de părere că astfel de relații toxice se pot extinde pentru mai multe categorii, de la părinți, la familie și la cei din jurul nostru. „Cu toate acestea, cel mai întâlnit caz care se răsfrânge către toate celelalte este relația toxică cu noi înșine, aceasta ne afectează cel mai mult” – spune autorul.

Această relație toxică cu propria persoană se poate forma din cauza unor așteptări prea mari pe care le avem, din cauza părerilor celorlalți despre noi, în urma unei posibile imagini false pe care o arătăm lumii. „În opinia mea, toate problemele de care ne ciocnim în viață sunt legate de relația toxică pe care o avem cu propria persoană” – a adăugat Cristian Stan. „Pentru o viață mai prosperă și mai împlinită este nevoie de o relație stabilă, de încredere și de iubire cu noi înșine. Nu este ușor să realizăm acest lucru, însă se poate învăța”.

Reflexia toxicității în dragoste

Iar aceste relații toxice cu propria persoană ne poate afecta, inclusiv, și relațiile cu cei din jur. Autorul menționează că, în timpul când începem o relație nouă de dragoste, unde se pune cea mai multă pasiune, dacă o persoană ar fi nereficită cu ea însăși, în momentul în care se îndrăgostește de cineva, ar urma să găseasă în persoana respectivă responsabilitatea fericirii sale.

„<Bine ai venit în viața mea! Tu ești responsabil acum de fericirea mea!> Asta e cumva atitudinea pe care o adoptăm atunci când începem o relație, iar totul începe de la o dragoste se sine șubredă. Cu toate acestea, sunt de părere că soarta ne poate aduce în fața celui mai nepotrivit om care poate fi acela cu care noi să împărtășim o iubire sănătoasă care să ne regleze și relația cu noi înșine” – observă Cristian Stan.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background