Se apropie Kovesi cu anchetele de Arafați?

Postat de pe 16 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea ”Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noua anchetă a Laurei Codruța Kovesi, procuroarea-șefă de la Parchetul European, evidențiind cât de implicat este statul român în dosarul cu pricina.

Au avut loc percheziții astăzi într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro din fonduri europene. Ar fi vorba despre un dosar legat de achizițiile frauduloase din pandemie, instrumentat de către Laura Codruța Kovesi. Se anchetează achiziția de echipamente de protecție din fondul REACT-EU, din perioada 2021-2022. Echipamentele fie nu au mai ajuns la destinație, fie au fost achiziționate la suprapreț, fie au fost neconforme, ceea ce constituie administrarea incorectă a fondurilor europene.

Dosarul devine interesant odată ce observăm faptul că fondul REACT-EU a fost destinat refugiaților din Ucraina. Altfel spus, a fost schimbată destinația acestor fonduri europene în scopul de a fi utilizate pentru refugiații din Ucraina. În România s-a constatat că acele fonduri au fost deturnate. Arafat este cel care a gestionat și gestionează fondurile alocate refugiaților din Ucraina. Iosefina Pascal a dezvăluit în urmă cu câteva luni că Raed Arafat nu poate justifica o bună parte din fondurile cheltuite pentru refugiați, respectiv că românii care i-au găzduit pe ucraineni nu au mai primit niciodată banii promiși. E posibil ca ancheta Parchetului European să ajungă și la Raed Arafat și la acțiunile sale ilegale.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background