Săvoiu: Sugestia lui Hodges să contracaram atacurile rusești cu rachete trimise de pe teritoriul României este o prostie fără margini, care ne-ar arunca direct în război!

Postat de pe 17 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Europa deja a anunțat că se va trece la economie de război. Generalul Ben Hodges a declarat că Polonia și România ar trebui să contracareze avioanele sau rachetele rusești de pe teritoriul lor național. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Gen (R.) Bartolomeu Constantin Săvoiu a explicat de la ce a pornit toată isteria din jurul sistemului de apărare PATRIOT ce urmează a fi dat Ucrainei și a vorbit despre efectele declarațiilor belicoase ale europenilor.

Ben Hodges a fostul unul dintre liderii americani ai NATO. El este un general foarte belicos, progresist, apropiat cuplului Biden-Obama și susține supremația americană. Generalul Constantin Săvoiu consideră că sugestia lui ca România și Polonia să contracareze atacurile rusești cu rachete lansate de pe teritoriile lor naționale este o aberație totală și o dezinformare. Dacă România sau Polonia ar face un asemenea gest, automat se va ajunge la extinderea războiului, pentru că vorbim de două țări NATO care se opun Rusiei prin atacuri directe. România nici nu-și permite să se încumete la un astfel de război, riscând să fie rapid „liniștită”, dacă nu chiar rasă de pe suprafața Pământului.

România are 4 baterii PATRIOT în total, dintre care 2 sunt funcționale și 2 sunt în curs de instalare. România ar trebui să fie mai precaută și să nu se vulnerabilizeze singură prin donarea unor sisteme de apărare extrem de importante unei țări care ne-a fost ostilă în pofida tuturor eforturilor de a o sprijini. Americanii sunt cei care ar trebui să furnizeze astfel de armament ucrainenilor; altfel, riscăm să fim aruncați într-un război care nu e al nostru de purtat. Suntem ținta directă, pentru că foarte mult armament merge în Ucraina din România, avem centre de antrenament, adăpostim un mare contingent de trupe americane, iar aceste lucruri sunt bine cunoscute de ruși.

Franța a semnat un acord de asistență cu Republica Moldova, putând astfel să trimită trupe în Basarabia. În același timp, există scenarii care anunță că, în următorii 2 ani, Republica Moldova va fi alipită României. În acest caz, vom avea graniță directă cu o țară aflată în război și vom fi mai aproape de Rusia. Pare, așadar, că se dorește aruncarea României în război cu orice preț. E posibil chiar ca, potrivit unor alte scenarii, la schimb cu alipirea Basarabiei la România, să dăm Transilvania ungurilor.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background