România pusă pe harta terorismului și secțiilor de poliție chinezești. Care e manevra?

Postat de pe 7 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a devoalat manevrele de denigrare și șantaj împotriva României.

A apărut o informație conform căreia există închisori șisecții de poliție ilegale înființate de chinezi nu numai pe teritoriul României, ci și pe teritoriile altor țări, inclusiv în SUA! Aceste secții își exercită jurisdicția pe teritoriul României cu privire la cetățenii lor. E ilegal, deoarece orice cetățean străin care-și desfășoară activitatea pe teritoriul unei țări trebuie să se supună legilor în vigoare din țara respectivă. Majoritatea chinezilor de la noi au activități economice și intră sub jurisdicția Poliției Române și a Procuraturii și trebuie să se supună legislației din România.

„Nu sunt întâmplătoare aceste înșiruiri de coincidențe care pictează pe nedrept România într-o culoare întunecată. Acestea au ca rol crearea unei imagini controversate, nefavorabile a României pe plan extern. Motivul este acela legat de contextul actual, când Austria își joacă rolul la șantaj. Austria vrea ca tot gazul din Marea Neagră să fie tranzacționat doar la bursa din țara lor”, a observat jurnalista Iosefina Pascal.

Și pentru că motivul referitor la gaze nu stă în picioare, tot austriecii au inventat un alt motiv fals, acela conform căruia dacă România ar intra în Schengen ar deveni principalul canal de intrare al emigranților în Europa. Există statistici ale Europol cu privire le emigrația ilegală care arată clar de unde vin emigranții și unde se duc și se poate verifica foarte simplu care sunt rutele de tranzit principale pentru a ajunge în statele UE. Aceste rute nu traversează în niciun caz România și nici nu au avut loc aici incidente semnificative în care să fie implicați emigranții în număr mare.

Motivele false invocate de Austria nu sunt altceva decât instrumente de șantaj, acestea fiind folosite recent și de Olanda, care acum s-a liniștit, probabil în urma realizării intereselor pe care le-au urmărit. Intrarea României în Schengen e doar un mijloc al unor țări care au interese economice uriașe în România să joace la șantaj.

„Dar frica mea cea mare este că politrucii care ne conduc s-ar putea să cedeze, deoarece în mintea lor intrarea în Schengen va fi o mare lovitură de PR și de imagine electorală care-i va salva pe ei la alegerile din 2024. Dacă totuși vom intra, există mari motive de îngrijorare; mă întreb cu ce preț vom fi acceptați și dacă merită plătit acest preț sau poate se vor trezi politrucii noștri și își vor aminti de interesele naționale ale României și de demnitate”, a încheiat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background