România a ajuns sacul de box al vecinilor săi!

Postat de pe 24 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

România a ajuns sacul de box al vecinilor săi. Ne lăudăm cu faptul că am dobândit o pseudo-stabilitate, dar cum rămâne cu demnitatea?

După ce Ucraina a început lucrările de săpare pe Canalul Bâstroe, sfidând astfel autoritățile române în pofida sprijinului oferit de acestea pe toată perioada războiului, iată că și Ungaria ne batjocorește și profită de pasivitatea guvernanților de la noi pentru a-și îndeplini propriile țeluri. În acest context nefavorabil, Andrei Gușă a vorbit în emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM despre cum România a devenit sacul de box al țărilor vecine și despre cum este veșnic îngenuncheată în fața intereselor altora.

Scandalul momentului aduce în prim plan decizia extrem de controversată și de contestată a premierului ungar Viktor Orban care a făcut presiuni pentru ca UEFA să aprobe afișarea steagului Ungariei Mari la meciurile oficiale, ceea ce s-a și întâmplat. În mod evident, această hotărâre a UEFA afectează și România, căci Ungaria Mare cuprindea și teritorii românești și, mai mult decât atât, această sfidare a ungurilor dă apă la moară revizioniștilor din Transilvania. Și pentru că nu era de ajuns că suntem călcați în picioare de unguri, iată că România este înconjurată de vecini rău intenționați, așa cum sunt și ucrainenii, care, după cum bine se știe, fac lucrări de dragare pe Canalul Bâstroe, fără a obține în prealabil aprobarea României.

În urma reacției suporterilor români, dar și a președinților de federații și a altor opozanți ai deciziei, UEFA a revenit asupra informației, făcând oareșce clarificări. Totuși, în afară de Marcel Ciolacu, reacția politicienilor de la putere a fost aproape inexistentă. Românii, pe de altă parte, s-au simțit profund jigniți de tupeul maghiarilor. Se răscolesc acum în mormânt eroii neamului care au luptat și și-au pierdut viața în Războaiele Mondiale pentru a consolida statul român. Iar liderii de astăzi nu au reușit nici măcar să facă niște declarații oficiale în care să conteste decizia UEFA.

La fel ne lăsăm călcați în picioare și în problema Bâstroe. „Această lipsă de demnitate națională a românilor, și în special a celor care ne reprezintă, faptul că acceptăm fiecare palmă primită, toate acestea vor duce la o subminare a suveranității și le vom lăsa urmașilor noștri o țară mai puțin suverană. Dar vedem în schimbă o lipsă de reacție și de interes a majorității celor care ne reprezintă, ceea ce compromite suveranitatea națională și patriotismul cetățenilor. Puneți presiune pe politicieni pentru a se putea schimba ceva!” a fost îndemnul lui Andrei Gușă la finalul emisiunii.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background