Reprezentanții elevilor cer testare gratuită săptămânală în școli peste pragul de 6 la mie

Postat de pe 30 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere testarea gratuită, atât a lor, cât și a tuturor cadrelor personale de învățământ care au decis să nu se vaccineze. De asemenea, s-a cerut ca şcolile să rămână deschise în format fizic până la carantinarea localităţii.

„Avem nevoie de predictibilitate şi măsuri concrete pentru o educaţie de calitate în vreme de pandemie” – a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor. Acesta a adăugat că „autoritățile au datoria de a crea un spațiu propice desfășurării cursurilor, un spațiu în care sănătatea elevilor și a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol”.

Se solicită ca „Ministerul Sănătății să clarifice situația testelor noninvazive și dacă acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experții în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR”.

Consiliul Naţional al Elevilor cere ca, după depăşirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unităţile de învăţământ, a tuturor elevilor şi cadrelor didactice neimunizate împotriva COVID-19. De asemenea, să se asigure posibilitatea ca elevii şi profesorii vaccinaţi să se testeze, în orice moment, la cerere.

Declarațiile Ministrului Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, spune că ”nu copiii trebuie să mai plătească pentru greșelile adulților”. Acesta este de părere că școlile trebuie să rămână deschise, chiar dacă se depășește pragul de 6 infectări la mia de locuitori.

Ar urma ca adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice să fie luată în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background