Replici halucinante marca Iohannis la Sibiu! Carmen, Klaus și România Paralelă cu Educația

Postat de pe 25 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre vizita președintelui Klaus Werner Iohannis la Sibiu și despre declarațiile de-a dreptul șocante pe care acesta le-a făcut de față cu invitatul său, președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Iohannis se ține de șotii la Sibiu! Aflat într-o vizită oficială la Liceul Brukenthal din Sibiu, împreună cu soția sa și cu președintele german Steinmeier, Iohannis a avut proasta inspirație să încerce o glumă cu publicul, spunându-le copiilor: „Vedeți? Până și greva are avantajele sale”. Toată lumea a rămas șocată de declarațiile domnului președinte, în contextul în care toată țara este împânzită de profesori ieșiți în grevă.

„Cât de inadecvat să fii? De fapt, da… Tu ai 6 case din meditații și ei au ghinion. Dar totuși, nu te gândești puțin în ce context te afli?”, a comentat Iosefina profund mirată de tupeul cras al domnului Iohannis.  

Nici doamna Carmen Iohannis nu s-a lăsat mai prejos. Întrebată ce le transmite profesorilor, din postura sa de Primă Doamnă a României, dar și din postura de profesor, ea a declarat că „nu comentează acțiuni politice”. Trecând peste cât de grav este comportamentul soților Iohannis, totuși acest comportament confirmă o serie de bănuieli ale analiștilor și ale jurnaliștilor.

Din declarația lui Carmen Iohannis înțelegem că acțiunile din stradă sunt acțiuni politice, deci cineva are un interes în a capitaliza politic greva profesorilor. Principalii „suspecți” sunt cei din opoziție, în special AUR, dar și PSD-ul. Totodată, Iosefina Pascal a dedus, din declarațiile președintelui, că acesta se teme și că „îl ține ostatic pe Ciucă”. Iohannis i-a interzis actualului premier să-și depună mandatul. PNL-ul este încoronat marele pierzător în contextul în care se află astăzi România.

Se pare că Iohannis este un izvor nesecat de replici halucinante. Într-un comunicat de presă, Iohannis afirmă că l-a dus pe președintele german la Sibiu pentru a cunoaște în profunzime România. A mai spus că e justificat protestul profesorilor și este justificată cererea lor de majorare a salariilor, dar că aceștia cer totuși prea mulți bani.

Grav este că nimeni nu a protestat în pandemie când copiii erau ținuți acasă și s-a creat un imens haos în sistemul de învățământ. Și mai grav este că, în plină grevă, Legile Educației au fost trecute pe repede înainte și nimeni nu spune nimic.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background