Regele Mihai I, un veac de singurătate

Postat de pe 25 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Ce blestem să dai un regat pe o mârțoagă”.

Conform jurnalistului, poporul nu l-ar fi vrut pe regele Mihai înapoi în anii ’90, iar în comparație cu guvernanții de astăzi, „ne gândim cu jind la cât de măiestios a fost acest monarh al țării noastre”.

Declarându-se un monarhist convins, jurnalistul de la România Liberă consideră că „noi trebuia să facem, în 1990, marea resetare. Asta ar fi însemnat reîntoarcerea la Regatul României. Poporul român nu a decis niciodată că vrea republică”.

„Astăzi, la 100 de ani de la nașterea regelui Mihai, lumea tăcută îl omagiează, chiar dacă oficialitățile nu au avut timp să zică nimic sau să pună vreo coroană de flori la Curtea de Argeș” – consideră Marius Ghilezan. „Românii își aduc aminte, și mulți au înțeles ce înalte erau vremurile când România era monarhie”.

Un trai singuratic

Pentru numele articolului scris în onoarea regelui, Marius Ghilezan a ales titlul celebrului roman de Gabriel García Márquez, „Un veac de singurătate”. „Asta pentru că el a fost 96 de ani singur. Numai noi nu am știut să-l căutăm”.

„Doar în 1946 bunicii noștrii au fost să-l ovaționeze de ziua lui de naștere. În ce țară din lume ar fi ieșit tinerii, sub amenințarea gloanțelor, să strige <La mulți ani, Majestate!>?” – se întreabă jurnalistul.

Întreg editorialul lui Marius Ghilezan despre Regele Mihai I al României poate fi citit aici.

Familia Regală a României astăzi

Astăzi, Familia Regală a României se află la Sinaia unde se inaugurează o statuie în mărime naturală a regelui Mihai I, celebrând 100 de ani de la nașterea monarhului. Acest eveniment are loc, însă, în mai multe orașe din țară precum Bistrița, Arad etc.

sursă foto: news.ro

În calitate de apropiat al Familiei Regale, Marius Ghilezan susține că aceasta este „foarte temătoare” din cauza pandemiei, reducând la 10% ceremoniile de la Palat. Foarte puține primiri mai sunt în audiențe.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background