Reforma educației legitimează perpetuarea corupției în școli

Postat de pe 26 iulie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul ediției de marți a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, a fost adusă în discuție întâlnirea lui Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, cu rectorii facultăților. „Tu, Ciucă, prin Cîmpeanu, faci o propunere prin care rectorii să aibă mandat pe viață, un număr nelimitat de mandate. Tu faci o astfel de propunere și crezi că ei au să te refuze și că o să spună că nu vor?”, întreabă, retoric, moderatoarea emisiunii, Iosefina Pascal.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit pe data de 25 iulie cu rectorii universităților pentru a discuta pe tema legilor educației naționale. „Ei dictează atât consiliului de profesori, cât și asociațiilor de studenți, cât și studenților individuali. Acești rectori creează politica, nu doar educațională, ci și politica propriu-zisă, pentru că se face politică în facultăți”, subliniază Iosefina Pascal.

Apropo de propunerea lui Ciucă, Iosefina Pascal observă că: „Niciunul dintre ei nu va spune că nu-și dorește să dețină funcția de rector pe viață, că are principii și nu vrea. Singurul care a zis ceva pe tema asta a fost Pricopie de la SNSPA, dar el a zis ceva pentru că toată floarea USR-istă e împotriva legilor educației naționale”.

Efectele reformelor absurde din legea educației naționale

În întâlnirea de ieri s-a discutat un aspect foarte important despre plagiat: „Se pare că plagiatorii vor fi amnistiați după 3 ani. Adică dacă în 3 ani nu se dovedește că cineva este plagiator, el va scăpa de orice răspundere. Cel mult va afla lumea că e penibil că a plagiat, dar nu va răspunde nici penal, nici nu va da titlul de doctor înapoi”, potrivit Iosefinei.

„Pentru mulți români nu contează asta, pentru că majoritatea rectorilor vor titlurile pentru beneficiile materiale și pentru că dă bine la CV, dar mulți oameni muncesc foarte mult pentru a obține astfel de titluri ce atestă excelența într-un domeniu. E nedrept, din punctul acesta elitist de vedere. Din alt punct de vedere, este oglinda reală a societății care a promovat o astfel de clasă politică impostoare la putere atâția ani”, scoate în evidență Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background