Raportul devastator al Avocatului Poporului despre sistemul sanitar din România

Postat de pe 24 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Raportul făcut public de Avocatul Poporului, Renate Weber, despre problemele din sistemul sanitar a fost subiectul abordat de Iosefina  Pascal în emisiunea ei,  „Scamatoriile Iosefinei”, de la Radio Gold FM.

Avocatul Poporului a realizat un raport special privind cele mai grave probleme din sistemul medical românesc. Numeroase persoane s-au confruntat cu imposibilitatea efectuării investigațiilor medicale necesare. „Această frază, care descrie o practică criminală, duce la morți incuantificabile, nu putem ști câte victime au făcut aceste practici, și restricționări la accesul la tratamente medicale”, punctează Iosefina.

Raportul a mai evidențiat lipsa de colaborare între instituțiile din domeniu. Exemplul cel mai clar este cel al lui Arafat care a monopolizat decizia și se interpune în treburile Ministerului Sănătății, urmărind interese meschine. O altă mare problemă este finanțarea insuficientă și lipsa de personal medical. „Plătim lunar contribuția pentru sănătate, sume importante, dar când vrem să beneficiem de niște banale analize gratuite nu sunt fonduri”, spune revoltată jurnalista.

La noi prevenția nu există sau s-a redus doar la a te vaccina anticovid. Spitalele noastre dezvăluie imagini apocaliptice, cu igrasie, gândaci, mizerie și cu infecții nosocomiale mortale. Nu se renovează spitalele, nu sunt bani, dar am risipit miliarde de euro pe vaccinuri  care nu folosesc nimănui.

Situația e foarte gravă, oamenii au nevoie de asistență medicală, de analize și operații, dar la noi totul e pe vaccin. Situația e tragică, s-au acutizat problemele medicale generate de pandemie.  „Acest raport ar trebui prezentat zilnic la ore de maximă audiență pe toate televiziunile ca oamenii să știe ce fac autoritățile cu banii lor, adică nimic!”, încheie Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background