Rajko Kuzmanovic la Golden Hour: Raportează-te la visele tale la timpul PREZENT!

Postat de pe 24 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul ediției de marți a emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Rajko Kuzmanovic ne-a oferit sfaturi esențiale pentru a ne îndeplini dorințele, a explicat cât de importantă este atitudinea și abordarea pe care o avem față de visele noastre, oferindu-i ca exemplu pe copii, care se raportează la dorințele lor la timpul prezent, și a explicat de ce anumite perioade din an au o vibrație mai prielnică pentru împlinirea efectivă a viselor noastre.

Cursuri de învățare a Metodei Silva

Rajko Kuzmanovic ține cursuri de învățare și aplicare a Metodei Silva, o tehnică de dezvoltare personală și de meditație care ajută oamenii să se conecteze cu ei înșiși și să se vindece sau să acceseze mai ușor dorințele pe care le au. Acest curs susținut de Rajko Kuzmanovic are mai multe etape, de la un nivel de bază și până la ore de aprofundare a Metodei Silva Ultra. Terapeutul va ține în luna decembrie un astfel de modul pentru avansați (cei care deja au urmat cursul de bază despre Metoda Silva), iar tema de bază va fi sănătatea și cum putem să ne ajutăm pe noi înșine și pe cei apropiați.

„Este un curs despre vindecarea vieții, pentru că viața este ceva ce trebuie trăit, dar are și provocări și atunci trebuie să vindecăm anumite aspecte din viața noastră. Astfel, binele se va reflecta asupra corpului, minții și sufletului nostru pentru a putea merge mai departe cu succes și cu împlinire”, declară Rajko Kumanovic în cadrul emisiunii, prezentând astfel beneficiile unui astfel de curs de dezvoltare personală. „Frumusețea Metodei Silva este că poți să folosești orice tehnică în orice domeniu în care ai nevoie. Ea se mulează pe necesitățile tale. Este o tehnică prin care învățăm să ne sincronizăm cu dorințele noastre”, adaugă Rajko Kuzmanovic.

Cum să ne împlinim dorințele?

Vine iarna, anotimpul în care oamenii încep să-și facă planuri pentru noul an și își dau silința să împlinească, pe ultima sută de metri, scopurile pe care și le-au propus la începutul anului precedent. Trist este că foarte multe persoane renunță la visele lor și la năzuințele care și-au făcut loc în sufletul și mintea lor încă din copilărie, după cum evidențiază Rajko Kuzmanovic.

Specialistul face distincția între vise și fantezii, subliniind faptul că fanteziile reprezintă un fel de evadare din realitate, un refugiu prin care ne eliberăm de stres și, cel mai probabil, nu se vor materializa niciodată, în timp ce „visele sunt cele care împing omenirea înainte”. „Ideea este să visezi atât de convingător, încât raționalul să fie pus în mișcare și să înceapă să construiască ceea ce tu visezi!”, punctează Rajko Kuzmanovic. „Deși există vise care necesită timp ca să se materializeze, dacă acel vis este în tine, dacă există acea dorință, acea flacără, atunci înseamnă că nu trebuie să renunți niciodată”, adaugă specialistul.

Atitudinea copiilor vs. atitudinea adulților

Este adevărat că dorințele vin însoțite de crearea unor așteptări, uneori poate prea mari. Dezamăgirea apare, de cele mai multe ori, atunci când ne dorim ceva și realizăm că visul nostru nu se poate împlini rapid, acum. Atunci suntem tentați să abandonăm și să renunțăm. Rajko Kuzmanovic sugerează să luăm exemplu de la copii. Diferența dintre copii și adulți este că ei nu renunță niciodată și obțin ceea ce-și doresc indiferent de ce spun cei din jur. „Copiii se comportă în concordanță cu dorința lor și știu ceea ce-și doresc în detaliu. Adulții, în schimb, vorbesc despre lipsurile lor și investesc foarte mult timp în problemele pe care le au. În definitiv, toți obținem ceea ce ne dorim, iar adevărul este că adulții își doresc probleme”, subliniază Rajko Kuzmanovic, sfătuind, încă o dată, să ne îngăduim să fim optimiști și perseverenți precum copiii.

Totodată, este foarte important să avem grijă la cum ne exprimăm dorințele. Dacă cei din jur percep dorințele noastre într-un mod ostentativ, atunci cu siguranță că energia lor nu va contribui la îndeplinirea viselor noastre, potrivit explicațiilor lui Rajko Kuzmanovic. De aceea, din nou, copilul este un exemplu, pentru că lui nu-i pasă de părerea celorlalți și se concentrează pe visul său. O altă nuanță sesizată de specialist este următoarea: „Copiii vorbesc despre ceea ce-și doresc la PREZENT. Adulții vorbesc la prezent despre probleme sau lipsuri și vorbesc la viitor despre ceea ce-și doresc. Când vorbim la viitor, creierul nu înțelege acea dimensiune temporală, este foarte ancorat în prezent. De aceea e foarte important ca energia ta și emoția ta să fie exprimate în concordanță cu visul pe care îl ai, la PREZENT”. Copiii sunt convinși că vor primi ceea ce vor și de aceea au succes. Rajko Kuzmanovic propune să ne raportăm la ce ne dorim ca și cum deja am avea acel lucru; ba chiar putem să ne ‘agățăm‘ de anumite obiecte care să ne amintească de faptul că obiectul dorit e ‘în drum spre noi‘.

Dorințe și așteptări –  ce ne dorim cu adevărat?

Specialistul avertizează că de multe ori adulții își doresc anumite lucruri pe care le impune societatea. De aceea este foarte important să analizăm ce ne dorim noi înșine cu adevărat și să încercăm să filtrăm ce ne transmite subliminal societatea în care trăim, pentru că de multe ori avem tendința să ne păcălim singuri și să fugim după brand-uri sau mărci de top din pură dorință de a ne alinia cu restul lumii. „Atunci când afli ce-ți dorești cu adevărat începe și manifestarea necondiționată!”, punctează Rajko Kuzmanovic.

Întrebarea care se impune aici este: ‘cum să facem să scăpăm de rațiunea care ne spune că visele noastre nu se vor împlini?‘. Rajko Kuzmanovic spune că nu trebuie să scăpăm de aceste gânduri, ci trebuie să ne antrenăm rațiunea să contribuie la împlinirea scopurilor noastre. Esențial este să ne axăm pe soluții, pe metode inovative care să ne ajute să ajungem mai aproape de visele noastre și să nu ne lăsăm doborâți de părerile negative și de diferite blocaje. „Ideea este să cauți în viața de zi cu zi elementele de construcție ale realizărilor la care visezi. În plus, ar fi bine să nu ne condiționăm singuri. Ideal ar fi să transformăm condițiile în preferințe și să ne dorim să ni se împlinească visele atunci când este cel mai bine pentru noi, când e momentul potrivit”, afirmă Rajko Kuzmanovic.

Există momente prielnice pentru a ne pune o dorință?

Nu există o rețetă perfectă pentru a ne asigura că visele noastre se vor împlini, însă există anumite momente pe parcursul anului în care toată lumea vibrează pe aceeași frecvență de bunătate și se creează un cumul de energii pozitive care contribuie la manifestarea dorințelor. Astfel de momente prielnice vin chiar acum, de sărbători, pentru că lumea întră într-o atmosferă generală de bunătate, de speranță și de iubire, creându-se astfel o energie pozitivă holistică. Așadar, Rajko Kuzmanovic sugerează să ne notăm planurile și dorințele pentru următorul an în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că acel interval constituie o poartă de acces către o energie pozitivă totală, care poate ajuta la îndeplinirea viselor. Important este să menținem această energie activă și pe parcursul anului și să nu uităm ce ne-am propus, așa cum fac majoritatea oamenilor după nici o lună de la Anul Nou.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background