Probleme pentru „Dreapta Unită”

Postat de pe 19 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că alianța USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreptei Unite) a fost respinsă de Biroul Electoral Central, dezvăluind care sunt motivele pentru care ADU întâmpină probleme.

De peste un an, Partidul Mișcarea Populară se confruntă cu o serie întreagă de probleme juridice între actualul lider, Eugen Tomac, și liderul din acte, Cristian Diaconescu. Așadar, Eugen Tomac nu are nicio autoritate și nu poate semna nimic în numele partidului. Planurile ADU și în special ale PMP-ului sunt îngreunate de o eroare de ordin administrativ și de nerespectarea procedurilor. Există, de asemenea, precedentul USR, unde inițial a fost președinte Nicușor Dan, iar ulterior partidul i-a fost luat de Dan Barna. Tot la USR a existat un întreg scandal în urma plecării din partid a lui Dacian Cioloș, moment în care Cioloș, Voiculescu și Ghinea s-au ridicat împotriva lui Dan Barna.

Iosefina Pascal a scos la lumină și problema semnăturilor în cazul coaliției ADU, pentru că data de 10 aprilie este termenul limită pentru strângerea de semnături pentru europarlamentare și locale. Dacă ADU a strâns deja semnături în numele alianței, decizia Biroului Electoral Central le anulează complet. Singura soluție rapidă ar fi eliminarea PMP-ului din alianță.

Un sondaj al Euractiv demonstrează că „partidul de extremă dreaptă” din România, adică AUR, ocupă primul loc în intenția de vot a cetățenilor. Popularitatea coaliției de guvernare PSD-PNL a continuat să scadă în urma scandalurilor de corupție. PSD va scădea pe locul al doilea la alegerile europarlamentare, iar pe locul întâi va fi chiar AUR-ul. Articolul celor de la Euractiv include opiniile unui membru USR, acesta estimând că ADU se va clasa pe locul al patrulea. Articolul a apărut imediat după decizia Biroului Electoral Central de a respinge ADU, ceea ce poate semnala faptul că se încearcă transmiterea avertismentului că blocarea coaliției din opoziție, formată din PMP-USR-Forța Dreptei, va potența puterea „extremiștilor” de la AUR.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background