Problema cenzurii totale și a dictaturii ideologice – H. D. Hartmann la GOLD FM

Postat de pe 2 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Holocaustul este un subiect foarte delicat în România. Dicționarul de cuvinte este și foarte limitat, despre asta există un șablon de câteva fraze care ne este impus”.

Dacă aceste definiții nu sunt respectate în social-media, există posibiliatea sancțiunilor. Hartmann este critic cu privire la acest șablon, tocmai prin limitarea pe care o are ce ar afecta oamenii nedocumentați în ceea ce privește holocaustul. Acesta este de părere că în viitor ar urma să avem parte de un dicționar mult mai dezvoltat care va nega conceptul de holocaust.

„Sunt categorii sociale care nu știu ce este acela pentru că nu au intrat niciodată în contact cu vreun evreu” – a adăugat H. D. Hartmann. „Aceștia sunt în jur de 3000 în toată România, nu există antisemitism la noi în țară pe tema asta. Este vorba doar de o cenzură totală și de o dictatură ideologică. Un destin asemănător ca cel din secolul XX pentru evrei nu va mai fi niciodată. Subiectul celor șase milioane de evrei uciși în Al Doilea Război Mondial nu se discută, se condamnă”.

Dilema situației rromilor

Hartmann consideră că, în ritmul acesta, ar trebui să explicăm și cum în România rromi au fost robi pe moșiile boierești până la reforma lui Alexandru Ioan Cuza din a doua jumătate a secolului XIX. Asta în timp ce în Statele Unite ale Americii sclavia a fost interzisă în secolele XVI și XVII.

„Ce va face România atunci când va trebui să dea socoteală?” – întreabă analistul geo-politic. „Ce vom face când vom fi puși în fața unui dialog despre ura de rasă? Conform actualelor noțiuni pe care le-am adoptat aproape forțat și care sunt traduse incorect, ne com trezi că toți sunt antisemiți, când aceste noțiuni nu sunt cunoscute de către poporul român. De aceea trebuie să venim noi cu dicționarul nostru de care să știe toată lumea”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background