„Anularea buletinelor a milioane de români și non-dezbaterile M.A.I.” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 2 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Subiectul dezbătut de M.A.I. zilele acestea este o aberație. Un număr foarte mare de români locuiesc la cu totul altă adresă față de cea din buletin, fie că vorbim de teritoriul țării noastre sau de Diaspora”.

Ministerul Afacerilor Interne susține perioada aceasta dezbateri cu reprezentății societății civile cu privire la posibilitatea anulării actului de identitate dacă o persoană nu locuiește la adresa declarată în document. Această schimbare a legislației se dorește a fi implementată pentru a împuțina numărul de persoane care sunt înregistrate la aceași adresă. Zeci sau chiar sute de oameni s-ar afla în această situație, potrivit Radio Europa Liberă. Organizațiile civice, dar și politicieni din opoziție semnalaseră o serie de probleme în actul propus inițial.

„Domnul primar din comuna Oancea, județul Galați are dreptate când zice că se încalcă dreptul la liberă mișcare a cetățenilor” – susține Iosefina Pascal. „A explicat foarte frumos domnul și a specificat că în primaria unde lucrează două treimi dintre angajați sunt cetățeni ai Republicii Moldova și fac naveta. Ce înseamnă asta? Că dacă vine poliția la primărie o să le anuleze buletinele acelor oameni? Cazuri similare, cu adresa din buletin într-un județ și domiciliu fizic la o adresă din altul, sunt miloane în România”.

Încălcarea articolului 27 din Constituțiua României

Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia, potrivit articolului 27 din Constituția României. De asemenea, poliția are dreptul să intre în locuința cuiva cu mandat de arestare sau a o hotărâre judecătorească, când este pusă în pericol viața unui cetățean, în scopul apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice ori privind prevenirea răspândirii unei epidemii.

„Ei bine, din câte se pare, acest articol din Constituția României se vrea a fi încălcat” – observă Iosefina Pascal. „Cum adică să-ți vină poliția la ușă să te întrebe dacă ești acasă așa, pur și simplu? Acum se dorește ca acest lucru să fie perfect normal, însă peste Gheorghe Dincă nu a intrat nimeni când era cu Alexandra Măceșanu sechestrată în casă în iulie 2019”.  

Cărți de identitate digitale

Cărțile de identitate digitale ar fi și ele parte dintr-un proiect de lege dezbătut în urmă cu câteva luni. Acestea ar fi intrat în discuție și în dezbaterile din prezent, fiind atrasă atenția cu privire la amprentare și scanare facială, care sunt contrare regulamentului Uniunii Europene. Este interzisă stocarea de date biometrice, potrivit directivelor UE.

„Asta se încearcă în România, fix de cei care spuneau că românii sunt anti-Uniunea Europeană, anti-Occident. Nu este vorba despre asta, ci despre respectarea statului de drept, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești și a legii în general” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background