Prima operație de schimbare a sexului în România – LEGEA din Scoția care bagă părinți la pârnaie

Postat de pe 11 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a vorbit despre operația de schimbare de sex de la Iași, ce a avut loc la un spital privat, prezentând și alte știri din sfera LGBTQ+ și a progresismului.

A avut loc la Iași o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului, realizată în premieră la Spitalul Arcadia. Doctorii de la Arcadia au realizat cu succes o „operație de afirmare a genului” pentru o pacientă în vârstă de 19 ani care a vrut să se transforme din femeie în bărbat. Conform datelor Eurostat, în anul 2019 media europeană a persoanelor care și-au schimbat genul era de 27%, după cum a prezentat Iosefina Pascal în cadrul emisiunii de la Radio Gold FM. Cel mai probabil, în prezent procentul este mult mai mare, pentru că în ultimii 5 ani s-a ultra-popularizat acest fenomen prin intermediul rețelelor de socializare. Aproape că a devenit mai mult un trend, decât o dorință reală a anumitor persoane de a-și schimba viața. Procedurile nu sunt atât de simple pe cât ar părea pe Internet. Există persoane care au trecut prin toate etapele și regretă amarnic decizia de a-și schimba sexul. Unele au început chiar să-și facă operații de reîntoarcere la genul inițial.

Intervenția de la Iași nu este, de fapt, prima operație de acest tip din România. În urmă cu 3 luni, a mai avut loc o operație de schimbare de gen la Spitalul Județean de Urgență din Arad și a constat în remodelarea organelor genitale în vederea schimbării sexului unui pacient din bărbătesc în femeiesc. Operația a fost efectuată contra cost și a durat 5 ore. Unele țări europene sau americane au decis să subvenționeze din bugetul statului operația de schimbare de sex. Ne apropiem și noi de o astfel de decizie?

Jurnalista a mai dezvăluit că Grecia urmează să legalizeze căsătoria între persoanele de același sex și să permită acestor cupluri să adopte copii. În Scoția, însă, situația este gravă, întrucât s-a emis o lege prin care se dispune pedeapsa cu închisoarea pentru părinții care le interzic odraslelor lor să-și schimbe sexul. Scoțienii consideră că interdicția exercitată de părinți împiedică dezvoltarea firească și alegerile cu privire la viață copiilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background