Președintele Turist își continuă călătoria în jurul Pământului – cât ne costă?

Postat de pe 8 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, noile călătorii ale „Președintelui Turist” Klaus Werner Iohannis, însoțit de soțioara sa, în contrast cu vizitele moștenitorului dinastiei Soros.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va face un turneu în Africa. În perioada 14-23 noiembrie 2023, președintele României va participa la mai multe întâlniri, după cum urmează: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal. Sunt atâtea probleme acolo, atâtea oportunități pentru România, și totuși el ne vorbește de Schengen, subiect ce se încadrează deja la categoria „teme electorale”. Problema intrării în Schengen este deja o temă prost aleasă de politicieni, mai ales în contextul războiului din Israel și a problemelor cu migranții care vin și vor veni, dar și pentru că Miniștrii de Interne au fost de la PNL în ultimii ani de fiecare dată când a fost refuzată România în mod abuziv și pe criterii nu tocmai reale.

Este deja cunoscut faptul că informațiile oficiale despre vizitele președintelui sunt ținute secrete. Deși costurile privind plimbările lui Iohannis pe bani publici nu sunt publicate pe site-uri oficiale, estimările arată că vorbim deja de câteva sute de milioane de euro într-un singur an. După Asia și America de Sud, Iohannis va pleca în Africa, oferindu-i doamnei Carmen Iohannis un nou prilej pentru a face cumpărături și pentru a se poza prin locuri exotice. Călătoria va dura aproximativ 8 zile. S-au făcut câteva estimări, folosind site-ul Flight Radar și site-urile care închiriază aeronave, aflându-se că avioanele cu care se plimbă Iohannis prin aceste deplasări costă aproximativ 2 milioane de euro, cu tot cu staționările și deplasările către Sibiu și înapoi, pentru că, nu-i așa, trebuie să o ia și s-o lase pe doamna Carmen Iohannis.

Bonus: Și Soros Jr. își continuă călătoria în zonele de conflict.

Se pare că președintele Iohannis nu este singurul plimbăreț. Ieri, Alex Soroș, fiul lui George Soros, s-a dus în Ucraina pentru a se întâlni cu veterani, voluntari, medici și soldați din guvernul ucrainean și din societatea civilă a Ucrainei. Soros Jr. s-a pozat cu un steag cu inscripții ale armatei ucrainene, a postat pe Twitter (X) imagini cu agenți guvernamentali, ONG-iști, soldați și medici și chiar cu reprezentanți ai Guvernului ucrainean la sediul Open Society Foundation.

Pare că Alex Soros are un interes sporit pentru Ucraina, la mijloc fiind finanțarea reconstrucției Ucrainei, deși statul încă se află în război cu Rusia. Și România va plăti 250 de milioane de euro, momentan doar prima tranșă, de 50 de milioane, fiind în discuție. „Deci vedeți, fiecare cu plimbările lui. Cu siguranță, dacă e să comparăm, rezultatul plimbărilor lui Soros Junior versus Iohannis Klaus, are mai mulți sorți de izbândă Soros Junior, adică lui chiar îi ies combinațiile și nu se duce nicăieri degeaba și nu se întoarce cu mâna goală, în timp ce lui Iohannis doar îi place să se plimbe…”, a evidențiat jurnalista Iosefina Pascal la finalul emisiunii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background